25mm gaten diagonaal door 58mm vloerbalk.

Jeffreyh

  • #1
Hallo,

Bij ons thuis is de cv monteur bezig met het aansluiten van de radiatoren. Hij gebruikt onderblokken zodat alle leidingen uit het zicht onder de vloer geplaatst kunnen worden.

Nu moest hij bij het plaatsen van 1 van deze blokken dwars door een vloerbalk heen boren (deze vloerbalk loopt niet strak tegen de voorgevel zoals alle andere balken in huis, hier kwamen we pas tijdens het boren achter) Er is geboord met een 25mm speedboor in een 60mm dikke vloerbalk, van boven naar onderen, diagonaal.

Volgens de cv monteur is het niet nodig maar ik wil hier graag een meter vloerbalk tegen aan schroeven door middel van montagelijm en draadhoutbouten. De overspanning van de balk is 1,80 meter er zitten 2 diagonale gaten van 25mm met een tussen ruimte van ongeveer 3 cm in het midden van de balk, van boven naar onderen. Balken zijn 60 dik en 150 hoog.

Nu mijn vraag: is dit nodig? En hoe in hoeverre zal deze balk verzwakt zijn?
 

Tiho

  • #2
Het lijkt me knap al wanneer hij dat van onder naar boven twee keer exact door het gart heeft gedaan. Natuurlijk is dat een verzwakking. Schroef er gewoon een stuk tegenaan met constructielijm ertussen.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #3
Als de gaten dicht bij de muur zitten waar de balken in liggen hoeft u er niets aan te doen, als de gaten op b.v. 90 cm uit de muur zitten kunt u er een dikke plank tegenaan schroeven
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu