Thermostaat voor remeha w23c

Hanckey

  • #1
Wij hebben een Remeha w23c hangen. Op dit moment is de thermostaat nog zo'n ouderwetse met draaischijf. Nu wilde we overstappen op een andere thermostaat. In de handleiding van de w23c zie ik dat de ketel modulerend is. Hier zou ik dus ook graag gebruik van maken. Daarom dacht ik dat de Remeha celcia 20 wel een goede keus zou zijn. Mijn vraag aan jullie is of dit ook echt gaat werken?

Volgens de klantenservice van Remeha is alleen de celcia 10 mogelijk op deze ketel. Dit is een gewone aan/uit thermostaat en dus niet modulerend. Ze konden me geen alternatief bieden waarbij ik de modulerende werking van de ketel zou kunnen gebruiken.

Zijn er nog alternatieve thermostaten voor deze ketel die modulerend zijn en die ik mogelijk ook bij een toekomstige vervanger van de w23c kan gebruiken?
 

Obelix2

Specialist Witgoed
  • #2
Dat klopt.
W23 is geen opentherm model.
Dat betekent dat alleen een aan uit model zal werken op deze ketel.
Wat ze bedoelen met moduleren is dat hij moduleert op de cv water temperatuur, niet via de Kamerthermostaat.
Je zou een honeywell kunnen zetten, de bootst het moduleren heel goed na, doordat hij berekent op iedere uur hoeveel hij moet stoken.
 

Xr8

  • #3
Op deze ketel kunnen alleen maar aan/uit thermostaten aangesloten worden. Koop je een nieuwe aan/uit (klok)thermostaat dan kun je deze ook op de moderne HR ketels aansluiten. Echter werken deze vaak beter met een bijpassende modulerende thermostaat.

Succes.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu