Thermostaat schoonmaken, Riho stoomcabine

Alexa

  • #1
Hallo allemaal,

Ik heb een Riho stoomcabine. Helaas werkt de thermostaat niet lekker meer, loopt erg zwaar en kan niet meer naar koud.

Het thermostaat element kan je volgens mij verwijderen, maar ik weet niet precies hoe. Ben bang om het kapot te draaien. Bij deze wat foto's. Ik hoop dat iemand tips heeft om de thermostaat te verwijderen.

Groet,

Alex


 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #2
Ik denk dat hier een speciale sleutel voor nodig hebt omdat er maar 1 vlakje op zit.

Anders ga in contact met riho service
 

Michael62

  • #3
En? hoe heb je het voor mekaar gekregen? Zit namelijk met een ietwat gelijkaardig probleem. Er komt geen warm water meer uit mijn douche. Uit de kranen in de rest van het huis is er geen probleem. Heb nu eens aan de achterkant van de douchecabine gekeken en de slang met het warm water die binnenkomt aan het thermostaatelement is heet, maar
de slang die vertrekt van het element naar de douchekop-slang is het ineens niet warm, amper lauw. Volgens mij zit het probleem dus in het element (verstopping ofzo?, kalkaanslag). Vraag is nu hoe ik deze loskrijg of kan ik het ontkalken zonder deze eraf te halen (lijkt me onmogelijk). Het element ziet er ongeveer hetzelfde uit als uw foto's buiten dat ik 2 kleine halve cirkelvormige openingen heb ik het goudkleurig stuk, aan weerskanten van de middelste cilinder.
 

Alexa

  • #4
Helaas nog niet op kunnen lossen. Krijg het element er met geen mogelijkheid uit. Zal toch de hulp van Riho in moeten roepen.
Ik denk dat ik gewoon een nieuw element bestel. Dan kan ik de oude desnoods met een grote tang eruit halen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu