Te hoog gasverbruik

Tessa1988

  • #1
Hallo Allen,

Ik zit met het volgende.
Ik woon in een studentenhuis met 4 medebewoners. We wonen exclusief wat betekent dat we zelf gas, water en elektra betalen.
Nu hebben wij een veel te hoog gasverbruik. Ik houd maandelijks de meterstanden bij en in december, januari en februari zaten wij op een verbruik van 1000m3 in de maand! Daar hebben wij uiteraard naar laten kijken en de thermostaat bleek stuk te zijn. Deze is vervangen en sindsdien is ons gasverbruik met meer dan de helft verminderd. Dit heeft natuurlijk ook te maken het aflopen van de winter.
Nu wil ik graag weten of een kapotte thermostaat kan bijdrage aan een hoger gasverbruik. Dit is mij toendertijd bevestigd door de installateur, wat nu weer wordt ontkent door de huisbaas. (deze moet namelijk vergoeden als er door een defect meer verbruik is)

Ik hoop dat iemand mij wat wijzer kan maken, want ik heb er geen verstand van!

Gr.
 

Sxnder

Specialist Elektra
  • #2
Als de defecte thermostaat er voor gezorgd heeft dat het bij wijze van spreke iedere dag in huis 35 graden werd, zorgt dat uiteraard tot meer gasverbruik. Ik vermoed dat het na vervanging van de thermostaat buiten gewoon minder koud is geworden en dus het gasverbruik gedaald is.
 

Chathanky

  • #3
Na februari is het idd. minder koud geweest en je moet vernomen hebben of de medestudenten dat je met de koude winter er warmpjes hebt bijgezeten.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu