Stromende vorstvrije buitenkraan

De boez

  • #1
Ik zit met een vreemd probleem:

Recent heb ik een stukje aan het huis gebouwd. In deze aanbouw heb ik een vorstvrije buitenkraan aangelegd, gekoppeld aan een upponor buis.

Dit hele geval heb ik aangelegd en aangesloten. De vorstvrije buitenkraan werkte perfect!

Nu heb ik tijd gevonden om een gaatje in de gevel te boren en de kraan te monteren aan de buitenkant. Daarna heb ik alles weer aangesloten maar...het water blijft stromen.

Wat kan ik fout hebben gedaan? De stift die in de kraan geschoven wordt heb ik op beide manier geprobeerd. In beide gevallen blijft het water uit de kraan stromen. (ik heb verder geen onderdelen over of toegevoegd!)

Wie heeft de oplossing?

 

Roykes

  • #2
Het rubber op de stift moet aan de kant van de knie.
als dan nog het water bijft lopen heb je waarschijnlijk de stift te kort afgezaagt. wat wij vroeger altijd deden als dat het was, is een rvs bout van (volgens mij) M6 in de stift (buis) schroeven en zo de stift wat langer maken zodat de kraan goed afsloot.

hoop dat je er wat aan hebt!
 

De boez

  • #3
De kant van de knie, is dat de ingang of uitgang van de kraan? Ben niet op de hoogte van die termen (tenzij we het over menselijke onderdelen hebben)

Ik heb niets ingekort of aangelijmd. De lengte van de stift is dus onveranderd! Dat is juist het gekke.

In de eerste situatie (toen ik het systeem had aangesloten en op het water had aangesloten werkte alles netjes en kon ik de kraan gebruiken). Omdat ik de kraan niet binnen maar buiten wil hebben heb ik een gat in de gevel geboord, de kraan gedemonteerd en vervolgens netjes in elkaar gezet (nu met de kraan aan de buitenkant van de gevel).

Er is verder totaal niets veranderd. Hoe kan het dan dat nu de kraan opeens open blijft staan? Ik heb geen onderdelen toegevoegd of weggelaten :-|
 

Roykes

  • #4
Met de knie bedoel ik waar je de kraan aansluit op het net, is rubber niet beschadigd of vervuild?
 

De boez

  • #5
Zojuist weer even tijd genomen om te proberen om de boel lekvrij aan te sluiten. Het onbeschadigde rubber heb ik aan de binnenkant van de muur (dus tegen knie) gemonteerd. Helaas blijft alles stromen.

Er wordt een optie genoemd om een m6 op het buisje te draaien. Is het ook mogelijk om een flexibel kunststof buisje op dat koper te schuiven om het op die manier te verlengen? Hoe kan ik opmeten hoelang het hele ding moet worden?
 

Techno tim

  • #6
U heeft
Recent heb ik een stukje aan het huis gebouwd. In deze aanbouw heb ik een vorstvrije buitenkraan aangelegd, gekoppeld aan een upponor buis.
En
Dit hele geval heb ik aangelegd en aangesloten. De vorstvrije buitenkraan werkte perfect!
Maar toen?
Nu heb ik tijd gevonden om een gaatje in de gevel te boren en de kraan te monteren aan de buitenkant.

Begrijp ik goed dat deze voor een tweede keer is geplaatst in een anderen muur/plaats dan is deze niet van de zelfde dikte.
 

De boez

  • #7
Klopt. Deze kraan heeft zo'n 3 jaar naar tevredenheid gewerkt. Afgelopen zomer hebben we een verbouwing gedaan waarbij de buitenmuur waarin deze kraan gemonteerd was, is gesloopt.

In een nieuwe buitenmuur heb ik deze kraan vastgezet en wil nu vanaf binnen de aansluiting met upponor. Het probleem is alleen dat de kraan volle straal water blijft geven.

Omdat ik dacht dat de totale afstand (buitenkant kraan tot achterzijde knie) kleiner was geworden, heb ik bij het binnenwerk een centimeter van het koperen buisje gehaald... Dom, want waarschijnlijk zit daar de oorzaak. Hoe los ik dit op?

Er is een suggestie genoemd met een m6-moertje maar zou het ook werken met een stukje van een flexibele buis die precies over het koperen buisje geschoven kan worden? (of dicht ik dan de uitstroom naar buiten af?)
 

Techno tim

  • #8
Heeft u de buitenpijp ingekort? en u heeft het over upponor is deze aangesloten op de bestaande koppeling van de vostvrije kraan doormidel van een NL koppeling.
 

De boez

  • #9
De hele buitensituatie heb ik niet aangepast, dus eigenlijk is het onlogisch dat ik de gedachte had om het binnenwerk wél aan te passen. Helaas, dit heb ik wel gedaan. Dus het dunne koperen buisje waaraan het rubberen stopje zit, heb ik ongeveer een centimeter ingekort...

De upponor is aangesloten op de knie, en is naar mijn idee niet van invloed op het huidige 'probleem'.
 

Techno tim

  • #10
Als de originele knie gebruikt is die bij de vorstvrije kraan zat dan is dat het probleem niet.
Het binnenpijpje ingekort en de buitenpijp niet dat wel.
Misschien is de buitenpijp ook nog in te korten, van dat boutje zal ook wel gaan maar dat heb ik nog nooit gedaan.
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #11
Heb je hem zo geplaatst in de muur

 

Roykes

  • #12
Je moet net zoveel van de buitenste pijp afzuigen als dat je van binnenste hebt gedaan,

lukt dit niet meer, dan moet je het afgezaage deel van het binnenste pijpje opvangen met een RVS of KOPER boutje. of een nieuw binnenpijpje bestellen bij een handelaar
 

De boez

  • #13
De binnenstift bleek inderdaad iets te kort te zijn. M.b.v. een boutje heb ik dit opgelost en alles blijft nu netjes dicht.



Bedankt voor de tips.
 

Roykes

  • #14
Super! werkt goed zo he!
 

De boez

  • #15
Werkt op zich prima. De truc bleek te zitten in het feit dat je bij het afstellen de kraan open moet zetten! Als je de stift dan op de juiste lengte maakt is het een eitje... :wink:
 

Roykes

  • #16
De volgende keer dan moet je eerst de buitenkant op maat maken de lengte die je eraf zaagt moet je dan ook van het binnenste buisje afzagen
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu