Stortbak problemen

Acra

  • #1
In onze toilet bleef constant water doorlopen. De stortbak liep veel te ver vol, de vlotter sloot de boel niet goed af. Mijn man ging toen de vlotter vervangen. Een zelfde vlotter was niet meer te vinden maar hij kluste er 2 andere vlotters aanvast. Resultaat: mislukt. De stortbak loopt nog steeds te vol (boven de 9 liter) en bijkomend probleem, de toilet lekt nu ook aan de achterzijde daar waar de pot op de wateraanvoer aansluit. Eigenlijk voel ik meer voor een hele nieuwe stortbak met zo'n dubbelfunctie, weinig of veel water. Maar past dat dan vrij probleemloos op de rest? Zoals je zult begrijpen is mijn man niet zo'n kluswonder dus dan zal ik 't moeten vervangen of er moet een klushulp komen. Kan iemand me ahv de foto vertellen wat voor type stortbak dit is, dat maakt 't zoeken naar een passende nieuwe misschien wat makkelijker.
(Die twee rode vlotters is dus de vervanging van een wit blok piepschuim).
 

Xr8

  • #2
Probleem met deze bak is mogelijk met een universele vlotter te verhelpen. Deze zijn veel compacter. Door bij deze vlotter de stang te verbuigen is overigens ook het niveau wel aan te passen.

Als u een nieuwe bak wilt zoek dan een van ongeveer dezelfde afmeting. Er vele soorten en maten te verkrijgen. Een met spoelonderbreking is zeker aan te bevelen.

De lekkage kan komen door de aansluiting onder aan de bak of het rubber achter in de pot. Bij een nieuwe bak zijn beide ook weer nieuw.
Bij de oude afdichtingen geeft het nogal eens problemen als ze eenmaal los zijn geweest of aan gewrikt is.

Succes.
 

Fiesiekus

  • #3
Acra schreef:
en bijkomend probleem, de toilet lekt nu ook aan de achterzijde daar waar de pot op de wateraanvoer aansluit.
Kan je dit nog beter uitleggen? Ik begrijp niet precies waar.
 

Acra

  • #4
Zie emmer. Witte pijp, ring oid, wc-pot. Daar bij ring lekt 't.
[/img]
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #5
Een nieuwe stortbak is niet zo duur.
En dan heb je tegelijk alles nieuw.
Koop er dan meteen een aansluit rubber bij, voor de buis die in het toilet loopt.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu