Stortbak loopt langzaam vol

Johannis

  • #1
Sinds kort duurt het een paar minuten voordat de stortbak van mijn WC op de badkamer vol loopt. Eerst dacht ik dat het aan de vlotter lag. Dat bleek niet het geval te zijn, want met een nieuwe vlotter duurde het even lang. Het moet dus in de waterleiding zitten. Het lijk dat hij verstopt is, maar dat lijkt mij niet door kalkafzetting veroorzaakt te zijn (is immers koud water). Hoe kan ik controleren of de waterleiding inderdaad (gedeeltelijk) verstopt is ? Ik heb ook nog een periode gehad dat bij het doorspoelen door het hele huis een geluid te horen was dat vanuit de waterleiding leek te komen. Wellicht heeft dat er iets mee te maken.
 

Xr8

  • #2
Was het een Wisa vlotter, daar gaan nl de membraampjes nogal eens van stuk. Als je het hoekstopkraantje los haalt van de vlotter. Komt daar dan wel voldoende water uit? Kan best dan wanneer je het kraantje hebt gesloten deze niet meer goed open gaat.

Succes.
 

Kaajee

  • #3
Johannis schreef:
........... Het lijk dat hij verstopt is, maar dat lijkt mij niet door kalkafzetting veroorzaakt te zijn (is immers koud water). ..........
Even voor mijn duidelijkheid: waarom zou koud water geen kalk verstopping kunnen veroorzaken?
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #4
Sluit het water af en demonteer het hoekstopkraantje kan wel een stukje soldeer of het kraan leertje zit klem er in
 

Jacovrie

  • #5
Wanneer het een Wisa reservoir is, zit er een membraan in welke waarschijnlijk is gescheurd. Effect is dat het reservoir zich langzaam vult.

Wanneer het deksel van het reservoir wordt afgehaald, zit er aan de bovenkant van de vlotter (achterkant) een grote kunststof moer. Daaraan zit een deel vast met een soort kunststof splitpen Draai deze splitpen een kwartslag en schuif deze er uit. Vervolgens het deel dat hiermee vast zat voorzichtig loshalen (ietwat omhoog halen en dan voorzichtig er overheen halen).

Dan kan de 'moer' worden losgedraaid en daarachter zit het rubber membraan op kunststof 'schotel'. Membraan is samen met de bijgehorende 'kunststof schotel' bij alle grote bouwmarkten te koop. Kosten liggen rondom 4 à 5 euro's.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu