Stopcontact badkamer verwijderen

Melvinv

  • #1
Dag heren,

We zijn van een slaapkamer een badkamer aan het maken en nu zijn we bezig met alle stopcontacten te verwijderen. Er zaten er 2 die met elkaar verbonden waren dus die draden hebben we eruit getrokken. Echter zit er in 1 wcd de electra aansluiting van de naastgelegen slaapkamer en vanuit die slaapkamer is de stroom doorgetrokken naar de rest van de bovenverdieping. Als ik die draad loskoppel van het kroonsteentjes waarmee die erin zit heb ik nergens meer stroom boven. Hoe ga ik dit nu veilig oplossen? De rest van de bovendieping is opnieuw gestucd etc dus het is geen optie om de hele electra om te leiden door de muren... Ik heb eigenlijk een veilige oplossing nodig om die koppeling te beschermen en erna dicht te maken...
 

Peter_H

  • #2
Je kunt het beste de inbouwdoos verwijderen, de buizen aan elkaar koppelen en nieuwe draad trekken van de groepenkast naar de slaapkamer.
Ik hoop trouwens dar je lasklemmen bedoelt en geen kroonsteentjes. Verder goed verdiepen in de eisen voor elektra in de badkamer.
 

Melvinv

  • #3
Bedankt voor je antwoord!

Helaas is die oplossing dus niet mogelijk. De kabels komen direct vanuit de meterkast naar die wcd en gaat dan verder de muur in naar de andere kamer. Om die te verwijderen zal ik de hele muur op de nieuw gerenoveerde kamer moeten breken en daar nieuwe verbindingen gaan maken. Buiten dat die kosten veel te hoog zijn is me dat veel te ingrijpend.

Ik bedoel echt een kroonsteentje... kan ik niet een mantel om dat kroonsteentje maken en die in cement storten? Ik vind het een hele rare constructie maar ik heb niet het budget om nog een ingrijpende verbouwing te bekostigen. Verder heb ik ervoor gekozen om geen stopcontact in de badkamer te plaatsen. Er komt een ip44 plastic lamp aan het plafond en een lampje boven de spiegel die ik aard.
 

Verwarming Sp.

Specialist Verwarming
  • #4
Je mag ABSOLUUT geen kroonsteentjes gebruiken en ook ABSOLUUT geen verbindingen wegstoppen.

Zoals gezegd, trek nieuwe draden vanuit de meterkast naar de slaapkamer. Daarvoor hoef je echt niet te kappen in de muren, de buis zal uitkomen in een centraaldoos als het goed is.

Het aarden van een badkamer is trouwens wel iets meer dan alleen het lampje achter de spiegel. Verdiep je even in de regels over het CentraalAardPunt.
 

Melvinv

  • #5

Ik hoop niet dat de foto op zijn zij is geplaatst.. dit is de verbinding die rechtstreeks uit de meterkast komt en naar de naastgelegen kamer gaat van waaruit verdere vertakkingen zijn gemaakt...
 

Verwarming Sp.

Specialist Verwarming
  • #6
Levensgevaarlijk, grote kans op ontstaan van brand. En als de verzekering dit ziet, kun je ook nog eens fluiten naar de uitkering van de brandverzekering.
 

Melvinv

  • #7
Er is geen centraaldoos... de electra in deze kamer is al verouderd. In de naastgelegen kamers zal ik morgen eens kijken of daar wel een centraaldoos is. De vorige bewoners heeft overal nieuwe plafonds in geplaatst dus of de electra ook vervangen is weet ik niet.
De verbinding op de foto loopt dus door mijn nieuwe badkamer heen naar de andere kamer. Dat is de enige die vanuit de meterkast komt. In de meterkast is ook te zien dat er maar 2 aftakking zijn. 1 naar de naastgelegen wc en 1 wat je ziet op de foto. Wat moet ik hier nu in godsnaam mee. Dat dit niet zo kan blijven is me ook wel duidelijk.
 

Verwarming Sp.

Specialist Verwarming
  • #8
Heel simpel, je zult het moeten aanpassen. Zodra je hiermee aan de slag gaat, direct alle draden vernieuwen met de huidige kleuren, de draden op de foto zijn sowieso van voor 1970, dus dat mag ook wel een keer.
 

Melvinv

  • #9
Mee eens maar hoe? Dat wat je op de foto ziet is de enige connectie van de meterkast die de gehele bovenverdieping van stroom voorziet. Als ik nieuwe draden ga trekken dan komen die alsnog blootstelling te liggen op het stuk van de foto...
 

Melvinv

  • #10
Is het een idee om vanuit de naastgelegen kamer de nieuwe bedrading door te trekken en op het punt waar de draden open liggen een dubbele mantel omheen te doen voordat ik dat gat opvulzand met cement?
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #11
Nee.klop de doos eruit, stukje schuifbuis ertussen en dan kan je hem dicht smeren met nieuw draad erin, als de buis diep genoeg zit of buiten zone 2.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu