Sluiting schuifpui

De boez

  • #1
Ik ben bezig met een verbouwing. In de achterliggende dagen heb ik een schuifpui verplaatst. Hierbij heb ik waarschijnlijk schroefjes losgemaakt die eigenlijk niet los hadden hoeven komen.

Nu heb ik de pui op z'n nieuwe plek gezet, alleen zit nu nog met twee vragen:

1. hoe activeer ik de sluiting (handel) zodat de deur weer kan schuiven?



In deze stand zou de pui dicht (op slot) moeten staan. Als de handel 180 graden linksom gedraaid wordt zou deze iets omhoog moeten komen, ook te verschuiven zijn. Helaas staat het hele ding vast :cry: Hoe los ik dit op?

2. het schuivende deel hangt op de twee hoeken aan geleiders. Op 1 hoek onderaan schuift een geleiding. Zijn er nog tips hoe ik deze het beste vast kan maken? Er zitten natuurlijk nog schroefgaatjes waar deze heeft vastgezeten, maar misschien moet ik nog ergens op letten?
 

Waldy

Specialist Zonwering
  • #2
Staan de looprollen aan de onderzijde wel OP de rails??
Als je de greep 180 gr draait, gaat de deur dan omhoog?
 

De boez

  • #3
Naar mijn idee staat de deur netjes op de rail. Zoals op de foto te zien is sluit de deur goed aan t.o.v. het onderste profiel.



Het enige wat ik zie gebeuren als ik de handel beweeg, is dat er beweging zit in het goudkleurige U-vorm wat je op de eerste foto ziet (in de middelste ruimte van het aluminiumprofiel). Als de handel naar boven staat is dit plaatjes volledig naar beneden geschoven. Staat de handel naar boven, dan is het plaatje uit het zicht.

De deur beweegt voor geen millimeter.
 

Techno tim

  • #4
Je moet eerst de schroeven in de zijkant schroeven de zijrail zal nu bewegen als je de hendel naar beneden doet.
Hendel wel in bovenste stand dan schroeven (kijk wel of de rail genoeg naar beneden zit.
 

De boez

  • #5
Gelukt!

Dat laatste was inderdaad belangrijk. Bij mijn vorige pogingen stond de hendel naar beneden en kreeg ik na het vastschroeven alleen nog maar minder beweging. Nu werkt het weer prima. Hartelijk dank voor de hulp.

Is er misschien ook nog een gouden tip om schroeven te demonteren? Bij het verwijderen van het kozijn heb ik de muurankers doorgeslepen. Nu zitten er dus nog stukjes schroef (zonder weerstand). Losdraaien gaat dus niet. Heb al geprobeerd om er een schroevendraaier achter te steken maar dit was geen succes. Iemand een gouden tip?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #6
Een sleufje erin slijpen met een minitool.
 

De boez

  • #7
En zonder mini-tool? Of is dit de enige optie?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #8
Met een kleine haakse slijper met een schijf van 1 mm dik gaat het ook, de schijven zijn te koop bij de ijzerwarenwinkel.
 

De boez

  • #9
K Ga het proberen. Het zal wel een gepruts worden :cry:
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu