Siemens afwasmachine S9WT1S bonkt

RobJulia

  • #1
Hallo.
Wij hebben een aantal jaren een Siemens afwasmachine type nr: S9WT1S
Daarvoor hadden wij een Whirlpool, die een derde van de prijs was van de Siemens.
Je zou dan toch denken dat de Siemens veel beter zou zijn maar helaas is het tegendeel waar.

Nadat de machine zo'n 15 minuten aanstaat gaat de afwasmachine water nemen of verspreiden, kan dat niet precies beoordelen wat hij doet, alleen gaat het wel verschrikkelijk hard bonken door het huis. Het lijkt wel of de hele waterleiding eruit gebonkt moet worden.
De leverancier is ook al geweest maar daar beginnen we niet meer aan want het lost niets op en het kost alleen nog meer geld.
Voorrijkosten en arbeid.
Het advies was 2 keer per week het warmste afwasprogramma draaien en elke week een lege afwasmachine draaien op de hoogste temperatuur + schoonmaak middel om de leidingen van de machine zelf te reinigen.
Heeft u enig idee wat dit kost aan stroom? Hoezo de Siemens zuiniger in gebruik?
Bij onze vorige Whirlpool hebben wij dit nooit hoeven te doen, je hoorde hem niet eens.

Wat is er nu eigenlijk aan de hand met onze afwasmachine want dit was al kort na de aanschaf en sindsdien een van onze grote ergernissen. Wij weten niet wat te doen en hebben ook geen zin om weer geld te gaan betalen voor een monteur waar we niets mee opschieten.

Iemand die dit weet?? Het ligt in ieder geval niet aan de watermeter want die is ook al vervangen. En aan de leidingen is na de Whirlpool ook niets veranderd.
 

Peitje

  • #2
Is dit altijd al met deze machine geweest of alleen de laatste tijd?

Als het altijd al is ligt het denk ik niet aan de machine. Dan komt het door de zogenaamde terugslag van de waterleiding. Deze machine pakt misschien net iets meer water dan de vorige waardoor dit ineens zo erg word.

edit:
misschien heb je hier wat aan: Hoe weet ik waar de waterslagdemper geplaatst moet worden?
 

RobJulia

  • #3
Nee het is de eerste 2 jaar niet geweest.
Het ligt ook niet aan de terugslag van de kraan want dan zou het alleen zijn bij het afslaan maar het is constant alsof hij pompt.
 

Storingsmonteur

  • #4
Toch maar een echte monteur laten komen dan, die geeft namelijk garantie op zijn reparatie. Mocht het probleem niet opgelost zijn, dan kun je hem daarop aanspreken.

Duurt het echt 15 minuten voor de machine begint te bonken, of is het eerder na 1 minuut?
 

RobJulia

  • #5
Na een 10-15 minuten begint het.
 

Peitje

  • #6
Lopen de sproeiarmen niet om een of andere reden tegen de zijkant aan? Een kennis van mij had dit ook een keer, en het ding begon ook flink herrie te maken
 

RobJulia

  • #7
Nee het zit in de leidingen als het water rond gepompt wordt.
 

Storingsmonteur

  • #8
Geef eens het E-nr en FD-nr door. Staat als het goed is bovenop de deur.
 

SERVICE72

  • #9
Lijkt voor 90% een vervuiling in de nivokamer. Zoals u zegt geeft het een bonkend geluid op de waterleiding. Dit komt door het afsluiten van een ventiel in de machine. Gezien dit zo snel gaat kan dit gepaard gaan met geluid.

Bij vervuiling in de nivokamer zal de beveiliging continu worden aangesproken wat resulteert in het afpompen/vullen cyclus. Zoals gezegd gaat dit heel snel an zal een bonkend geluid op de waterleiding veroorzaken. Als eerste dient de nivokamer te worden vervangen en eventueel een terugslagdemper plaatsen op de kraan. Deze zijn in vormen en maten te verkrijgen dus even contcat op nemen met een bouwmarkt.

Nivokamer vervangen of laten vervangen, hierbij goed het labyrint controleren. Het kan in extreme gevallen zijn dat het labyrint bij zware vervuiling ook moet worden vervangen.

Succes
 

RobJulia

  • #10
Beste service 72.
Heb je ook een idee over de kosten?
Wel vreemd als je zo'n dure afwasmachine koopt dat je dan zo snel dergelijke kosten moet maken.
 

SERVICE72

  • #11
Nivokamer vermoedelijk 30 a 40 euro.
Labyrint vermoedelijk rond de 90 euro (deze alleen in extreme gevallen).

Dergelijke kosten vallen dus wel mee. Een vaatwasser heeft nu eenmaal zijn reiniging nodig. gemiddeld 1x per 3maanden een reiniger gebruiken om de boel schoon te houden. Vaatwassers wassen steeds op lagere temperaturen en zullen hedendaags sneller vervuilen.

Terug naar dit, de vervuiling komt doordat tijdens het afpompen de omwalsmotor nog blijdt draaien. Uiteindelijk zakt het water op een dusdanig nivo dat het water terug geslagen KAN worden in de toevoerslang vanaf de nivokamer. Dat vuil hecht zich uiteindelijk dan in de nivokamer en desbetreffende slang.
 

RobJulia

  • #12
Het is ook niet zo dat we de afwas vuil in de afwasmachine zetten, we spoelen altijd alles eerst af.
We hebben hiervoor een Whirlpool gehad, die was een derde van de prijs van deze Siemans, en daar hebben we nooit enig probleem mee gehad. Dus het is niet zo dat het altijd waar naar zijn geld is.
Siemens heeft het bericht van jou echter in beraad genomen en gaan kijken wat ze er mee kunnen doen aangezien het al vanaf het begin is en de machine nog niet oud is.
Tot zover bedankt.
 

SERVICE72

  • #13
Het afspoelen van vaat is ook niet de bedoeling. Sterker nog je keert een proces om. Zetmeel resten zoals onder andere aardappelen gaan uitzetten en worden kleverig. Zodra je dan de machine aanzet zal de kleverige massa zich direct gaan hechten aan kunststof delen.

Omdat een vaatwasser eigenlijk nooit warm voorspoel (tenzij aangesloten op warm waterleiding) draai je door middel van schoonspoelen het proces precies om. Over het algemeen zullen mensen dit doen met warm water en creëer je dus het omgekeerde effect. Afschrapen boven de prullenbak moet voldoende zijn om een schone vaat te verkrijgen.

Ook kan het zijn door gebruik van diverse schoonmaak producten je een niet schone vaat krijgt. Helaas is het zo dat de chemische processen in een reinigings beurt niet eenvoudig meer zijn. Bij het veranderen van een bestandsdeel, zoals glanspoel (ander merk) kan het al geberuen dat je klachten krijgt.

Ten slotte je vergelijk met de andere machine is niet terecht. Ondanks dat de prijs misschien een derde is kan je nou eenmaal niet appelen met peren vergelijken. De techniek die Siemens hanteert is vele malen meer door ontwikkeld dan een Whirlpool. Je betaalt niet alleen de naam maar de techniek, het personeel et cetera wat daar allemaal achter zit. Maar wat dacht je van het gebruikte materiaal en hoe de opbouw van de machine is, dit zijn allemaal dingen die de uiteindelijke prijs duurder maken.
 

RobJulia

  • #14
Eigenlijk zeg je dus dat het beter is de vaat niet af te spoelen omdat dit juist het "bonken" eerder zou kunnen veroorzaken? Of begijp ik je verkeerd?
 

Storingsmonteur

  • #15
Probleem blijft wel dat het probleem bij jullie pas na 15 minuten zich voordoet. Vervuiling van inlaathuis lijkt het me dus niet. Mogelijk blijft de machine water navullen, hierdoor zal na een tijdje de maximaalbeveiliging inkomen en blijven inkomen. Dit kan het verklaren dat het zich pas na 15 minuten voordoet.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu