Schuifpui loopt te zwaar

KoosM

  • #1
Ik heb een aluminium schuifpui die te zwaar loopt.

Zijn er stelmogelijkheden? Op beide kopse kanten zitten onderaan 2 gaten, waar ik met een kruiskopschroevedraaier 2 schroeven voel, die beide los te draaien zijn maar ik zie niet wat het effect is.

Moet ik de deur eruit halen om de wieltjes te smeren? Hoe licht ik de deur uit het profiel. Het lijkt erop dat ik te weinig speling heb om hem uit de rails/profiel te tillen.

Goede raad wordt zeer op prijs gesteld!
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
U zult toch naar de leverancier moeten.

Succes.
 

EdP

  • #3
Ik kan slechts de zeer algemene opmerking maken dat schuifdeuren vaak opgekrikt moeten worden zodat ze eruit gehaald kunnen worden. Let wel, een beetje schuifpui met dubbelglas kan snel over de 100 kilo wegen, doe dit dus niet alleen.
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #4
Misschien heb je last van het NS syndroom.
Oftewel vierkante wielen: deze ontstaan bij sommige deuren als de deur niet word vergrendeld, als deze openstaat maar op de wielen blijft staan.

Als de deur geopend wordt zie je dat de deur iets op getild wordt, dit komt doordat je met de openings hendel de bodem wieltjes op de rails zet. Als je nu de deur open rolt en dan niet laat zakken, schijnt het zo te zijn, dat er een platte kant op de wieletjes komt door het gewicht van de deur.

Dit type deur kan je verwijderen door de deur iets open te zetten en dan de deur weer te vergrendelen (wielen van de rails) en dan met een paar man optillen en dan kan je hem aan de onderkant van de rails zetten en verwijderen.
Zet nooit je vinger onder de deur, als deze namelijk van de rail valt, ben je ze kwijt door het gewicht van de deur.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu