Schimmel op plafond douche

Paultjuh1980

  • #1
Hoi,

Ik heb last van schimmel op de plafond van mijn douche. Onze plafond van de douche staat in verbinding met de zolder, waar het altijd koud is omdat er geen verwarming is en ook omdat het dak niet helemaal wind-dicht is. In de douche zelf is overigens ook geen verwarming. Omdat het een huurhuis is, is het niet mogelijk om zelf een radiateur in de douche te plaatsen. De geplaatste ventilator werkt wel naar behoren, je ziet de stoom echt erdoorheen stromen.

Nu ben ik van plan om heel het plafond te schuren en daarna te behandelen. Kan iemand mij vertellen welke producten ik moet gebruiken?? Uiteindelijk is schimmel onvermijdelijk maar ik wil het wel kunnen verwijderen en dat lukt niet met latexmuurverf omdat de schimmel er simpelweg intrekt.

Alvast bedankt.
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #2
Zorg allereerst voor een goede ventilatie.
Dus niet alleen een ventilator, maar zorg ook dat er warme verse lucht in de badkamer kan komen.

Dit kan je doen, door een ruimte van minimaal 2 cm onder de deur en dorpel vrij te houden, of een ventilatie rooster in de deur te plaatsen.

En nee, een raam open zetten helpt niet.
 

Maistro_44

  • #3
Ik heb ook goede ervaring door dik-bleek in een spuitbus te doen en dat op de schimmel te spuiten. Wel opletten voor je kleren en ogen.
 

Pigion

  • #4
Omdat het plafond aan de bovenzijde in contact staat met de koude zolder, krijg je m.i. relatief veel condensatie aan dit plafond en dus ook schimmel. Ik zou zo snel mogelijk dat plafond aan de bovenzijde isoleren met steenwol of glaswol, min. 6 cm. Geen tempex etc., omdat de islatie goed moet aansluiten.
Pigion
 

renehi

  • #5
De badkamer maken wij thuis schoon met 1/2 deel dikbleek / 1/2 deel water en een paar schepjes soda in een spuitbus te doen. Even schudden en je kunt de badkamer daarmee schoonmaken. Veel goedkoper dan al die ander merkmiddeltjes en maakt net zo goed, zo niet beter schoon. Voor het schoonmaken van de plafond zou ik bovengenoemd huismiddeltje in een emmer doen en met een doek de plafond schoonmaken. Let wel op oogbescherming en trek oude kleren aan. Een trek een paar handschoenen aan, anders blijven je handen zo stinken naar chloor en natuurlijk ventileren. Plafond daarna schoonmaken met normaal water en laten drogen.

Daarna zou ik de plafond met een schimmelwerende latex sauzen. Dit biedt een bescherming tegen schimmel van aantal jaren. Overigens als je een 'normale'' woning hebt en een 'normale' huurbaas hebt, dan kan je overleggen of zij de kosten van de latex op zich nemen. Het betreft hier een woningverbetering en in een normale huurwoning mag geen schimmel zijn en dit probleem zou normaliter door de huurbaas opgelost moeten worden.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu