Rookkanaal aanleggen

Bennes66

  • #1
Mijn Vrouw heeft van dr collega een houtkachel gekregen, best een mooi ding, er zitten 2x enkele pijp bij van 1 meter. we wonen in een koopwoning, met houten vloeren. nu heb ik een beetje rondgevraagd, maar voor 3 gaten boren, 4 pijpen, en klein matteriaal, lopen de prijzen toch de spuigaten uit, wat sommige durven te vragen, nu zit ik er zelf aan te denken om het zelf aan te gaan leggen, nu zit ik alleen nog met de 3 gaten boren.
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #2
En wat is nu eigenlijk uw vraag ?
 

Boudewijn 033

Specialist Verwarming
  • #3
3 gaten boren is wel te doen.elk verhuur bedrijf van gereedschap verhuurd daar spullen voor. houd er rekeningmee dat als je door beton gaat dat er met water geboord moet worden, wat wel een zooitje geeft, als je niet weet wat je doet.
ook kan je een boor bedrijf bellen, en het door hun laten doen.

groeten b
 

Bennes66

  • #4
Bedankt voor de reactie,
het gaat gelukkig niet door beton heen maar door 2 houten vloeten, alle 2 de vloeren zijn zo`n 25 cm dik, maar wil wel dat dit recht onder elkaar komt, dit met betrekking op de pijpen.
 

Bennes66

  • #5
Vloeten moet dus zijn vloeren :mrgreen:
 

Boudewijn 033

Specialist Verwarming
  • #6
Ook daar bestaan boren voor, heb je wel een zware machine voor nodig. deze zijn 45cm lang. en je hebt verschillende diameters

groeten b
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #7
Om gaten te boren in houten vloeren, heb je geen speciale boor nodig.
Dat kun je ook met een decupeerzaag doen.
 

GDelea

Specialist Schoorstenen - Houtkachels
  • #8
De goedkoopste en de duurste dubbelwandige buizen is ongeveer factor 2.ook moet een buis omkokerd worden. het makkelijkste door een houten vloer is met een reciprozaag. meestal bepaal je de maat beneden vanaf de kachel met een schietlood uitlijnen .door de vloer heen met een speedboor en dan ruimer zagen[ houdt je aan de plaatsingsvoorschriften van het merk dw ],. ook zitten niet op elke verdieping de balken recht boven elkaar. houdt ook rekening met de werkende lengte van de buis die is meestal geen meter. als je gemiddeld 3 meter per verdieping rekent kom je met die 4 meter al niet uit want je moet nog onder het plafond uitsteken en dan nog 2x de ruimte tussen de vloeren en door het dak heen?
 

Bennes66

  • #9
Supper, ik ben al een heel eind verder, decopeerzaag.... zou het 1 gat zijn was het een ideale oplossing, maar het zijn 3 gaten in ieder geval bedankt voor de reactie`s
 

GDelea

Specialist Schoorstenen - Houtkachels
  • #10
Reciprozaag , anders zit met zagen in de hoek de machine zelf in de weg, ook deze kun je volgens mij wel huren.dan wel een lange zaag gebruiken want als je een geïsoleerd dak hebt dan heb je al snel 20 cm nodig.
 

Bennes66

  • #11
Het gaat ook om de vloeren, die heeft een dikte van +/- 25 cm heb ik dan we de balken meegerekend, maar wetend dat ik niet door die balken heen moet zagen, moet ik toch die afstand overbruggen om van de ene naar de andere kant komen.
 

GDelea

Specialist Schoorstenen - Houtkachels
  • #12
Daarom eerst met een speedboor een gaatje prikken. dan heb je beneden en boven het midden . in een keer zagen lukt niet want de zaag begint te zoeken, dan eerst boven het gat iets ruimer dan eerst peilen of geen balken in de buurt zitten dan kun je nog schuiven.ook leidingen liggen meestal op het plafond.
 

Bennes66

  • #13
Supper bedankt voor de reactie`s hier kom ik een heel eind mee en scheelt me een rib uit me lijf.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu