Riool stroomt over bij hevige regenval

DaanVersteeg

  • #1



Bij hevige regenval is nu twee keer rioolwater via de WC en het aanrecht ons huis ingestroomd (gemengd riool).

Nu dacht ik als oplossing aan het plaatsen van een bladscheider (zie foto) in de regenpijp (80 mm) die als noodoverloop kan dienen.

Mijn vragen zijn:
- Is dit een afdoende oplossing? Ik heb de loodgieter gebeld en hij stelt voor om een terugslagklep in de riolering voor het huis aan te brengen. Is dit een betere oplossing?
- Kan dit stank overlast geven?
- Onderaan de regenpijp ligt zand en er loopt een heg (zie foto). Geeft dit niet een enorme rommel als er regenwater uit de bladscheider spuit en is hier een simpele oplossing voor?
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #2
Ik ga deels mee met de oplossing van de loodgieter: Plaats als eerste een terugslagklep tussen je huisriolering en het straatriool.

Vervolgens moet je nog wat doen met het regenwater van het eigen terrein. Het beste is om de HWA helemaal af te koppelen van het vuilwaterriool.

Of een tussenbuffer te maken, van klein (regenton) tot groot (infiltratiebox, waterzak in de kruipruimte). Dat water kun je vervolgens gebruiken voor een grijs water circuit.
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #3
Terugslagklep en hwa voor de klep aansluiten zodat hwa water niet door de klep hoeft.
een bladscheider op de hwa geeft dan de mogelijkheid om je hwa water te spuien en voorkomt zooi in huis mocht de klep niet helemaal sluiten.
geeft het zooi buiten, waarschijnlijk valt het wel iets mee, het regenwater spoelt het ergste weg door het riool voordat het riool vol zit.
Maar het is altijd minder erg dan in je huis.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu