Reparatie Sanivite

HSch

  • #1
Hallo,

ik heb een Sanivite 3 met waarschijnlijk een defecte motorcondensator. Een aantal jaren geleden heb ik deze al eens vervangen, maar ik herinner me niet meer hoe. Destijds had ik een tekening, die is nergens meer te vinden (ook het internet heeft me niet kunnen helpen).
Is er iemand met ervaring die me kan helpen? Is het nodig om, nadat je het deksel hebt verwijderd, de hele unit uit de behuizing te halen en de condensator vanaf de onderkant te verwijderen?
Bruikbare suggesties zijn van harte welkom!
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #2
Hopelijk heb je hier wat aan vond ik op internet

parts tekening

Succes
 

HSch

  • #3
Dank je, Henk. Ik kende het plaatje al, maar het geeft me niet genoeg info over wat ik wel/niet open moet maken. Van de bovenzijde kom je niet bij de condensator. Vermoedelijk moet ik er toch van de andere kant naar toe, maar ik maak liever niet meer afdichtingen los dan echt nodig. Het is al niet lekker dat de electriek in het natte deel is geplaatst.
Nogmaals dank voor de genomen moeite.
Andere tips blijven welkom.
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #4
Zo`n tekening geeft genoeg info




dat hele blok word op ze plaats gehouden door (18)die in de zijkant vast zit, als je klembeugels (39) los draait, en je haalt kap (15) los dan kan je alles demonteren.
Ik denk dat je ook een nieuwe afdichting rubber bij moet bestellen(41b)

Anders bestel je een compleet blok van de fabrikant dan speel je safe.
 

Erhuis

  • #5
Ik heb zojuist ook de condensator in de Sanivite 3 vervangen. Hiervoor heb ik inderdaad hele unit verwijderd om bij de condensator te kunnen. Losmaken van beugel (39) en kap (15) verwijderen om bij condensator te komen.

Motor loopt met nieuwe condensator weer als een zonnetje. Montage van kap en beugel gaat omgekeerd, waarbij beugel weer gebruikt kan worden.
Heb hierbij alleen nog wel een vraag: rubberen kap 15 was met een soort kit vastgeplakt aan omhulsel (14). Moet ik bij montage weer kit gebruiken (om alles zeker waterdicht te krijgen)? en zo ja wat voor kit zou ik hiervoor moeten gebruiken?
 
  • Like
Waarderingen: Klusser_nl

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #6
Kit weet ik ff niet maar stel evt die vraag aan de dealer waar je onderdelen hebt gekocht.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu