Rammelende waterleiding

Gerrit B

Specialist Telecom
  • #1
Ik was bij een kennis van mij en hij liet me vol trots zijn nieuwe badkamer zien.
Inderdaad mooi vormgegeven en optimaal gebruik gemaakt van de aanwezige ruimte echter met 1 groot probleem.
Zodra je de stortdouche gebruikt en de keramische douchekraan op half zet dan begint er een leiding te klapperen alsof er iemand met een boorhamer staat.
Ik heb al even gekeken maar de leidingen zijn geheel weggewerkt tussen de wanden en het plafond (er is een voorzetwand gebruikt waarachter alles is weggewerkt)

Is er een methode om dit klapperen te voorkomen zonder de nieuwe badkamer weer te moeten slopen?

suc6

Gerrit
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #2
Keerklep achter de kraan verwijderen.
Iets meer tegendruk op de uitgang creeren.
Slagdemper plaatsen.
 

Gerrit B

Specialist Telecom
  • #3
Meer tegendruk zou ik niet weten hoe je dat voor elkaar moet krijgen want knel je de uitgang naar de stortdouche dan zal die niet goed meer werken. Dan zou ik wat gaatjes in de douche dicht moeten stoppen, maar met zoveel gaatjes zullen er heel wat afgedicht moeten worden voordat de druk toe zal nemen en daar hebben ze geen stortdouche voor gekozen.

Een slagdemper had ik ook aan gedacht maar die moet toch zo dicht mogelijk bij de kraan zelf maar er is nergens nog een buis te vinden anders dan beneden en dat is toch een 15m van de kraan af.
Zou het helpen om de keramische kop van de kraan te vervangen door een standaard kop? Als die tenminste bestaat voor deze kraan (zo'n 1 hendel ding waar je hoeveelheid en temperatuur gelijktijdig instelt)

suc6

Gerrit
 

Verwarming Sp.

Specialist Verwarming
  • #4
Ik zou eerst eens de kraan ruilen. Heb al vaker meegemaakt, dat de oorzaak van het klapperen een productiefout in de kraan was.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu