Radiator afkoppelen mbv afsluitkraan

IngeM

  • #1
Hallo,
Ik probeer een radiator af te koppelen, waarbij onderaan de radiator een afsluitkraan zit. Dit ter voorkoming dat het hele systeem leeg loopt; althans, zo zou het moeten zijn.
Ik heb die afsluitkraan helemaal ingedraaid en de aftapkraan opengedraaid. Direct begon het water te stromen, terwijl ik de ontluchtingskraan nog niet open had. En inderdaad zakt het peil op de ketel, dus er gaat iets mis.
Wat?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
De kraan bovenaan de radiator ook dichtgedraaid ?
 

IngeM

  • #3
Ja (is een thermostaatkraan)
 

Krunnie

Specialist Elektra
  • #4
Wat is de ruimtetemperatuur waar je deze radiator afkoppelt? Sommige thermostaatkranen gaan vanaf een graad of zeven weer open als automatische vorstbescherming. Als de kraan in een koude ruimte zit kan het zijn dat je hem nooit volledig dicht krijgt. In dat geval moet je de thermostatische kop er af halen en er een bijbehorend dopje weer opdraaien. Als zo'n bij de kraan horend dopje tenminste nog in je bezit is. Meestal gooit de installateur die weg nadat de kraan gemonteerd is.
 

IngeM

  • #5
Dat zou het heel goed kunnen zijn, ik kan de kraan dichtdraaien tot het sterretje. De installateur heeft de radiator niet lang geleden opgehangen (verbouwing) en speciaal die afsluitkraantjes erop gezet, omdat de stuc nog moet komen (morgenochtend). Alleen heeft hij niets over die dopjes gezegd....
Hoe zien die eruit?
 

Krunnie

Specialist Elektra
  • #6
De preciese vorm van het dopje is een beetje merkafhankelijk, maar het moet een dopje zijn zoals in onderstaande afbeelding. Met zo'n dopje druk je de pin van het thermostaatventiel naar binnen en sluit je hem helemaal af.

 

IngeM

  • #7
Oke, dank voor je snelle reactie met foto; ik ga zoeken!
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu