Problemen met Remeha Calenta 40C

Rutger

  • #1
Elke morgen is de woonkamer nog koud terwijl de ketel al zo'n 1,5 uur heeft gebrand. De eerste radiator die vanaf de ketel (hangt op zolder) komt in de badkamer is heet, de rest boven staat dicht, maar beneden staan alle radiatoren maximaal open en zijn nog koud. Geen storingsmeldingen, wel regelmatig blokkeringsmeldingen. De delta T is maar een graad of 2, dus de aanvoer en retour temperatuur zijn nagenoeg gelijk; de ketel gaat dus steeds terug regelen. Kamerthermostaat is een Isense, ketel geplaatst in begin 2012, nooit eerder problemen gehad. Ik heb het max toerental van de pomp al verhoogd, maar helpt ook niet. het lijkt wel of er ergens een verstopping zit. In de loop van de dag wordt de kamer wel langzaam warm, maar ik zie de ketel vaak warmte vragen en branden, maar de radiatoren in de kamer zijn dan ook nog steeds koud of lauw. Warm water tappen werkt prima.
 

Arie1

Specialist Verwarming
  • #2
Driewegklep nakijken, waarschijnlijk lekt deze waardoor de motor defect is.
 

Bernhard

  • #3
Radiator boven dicht draaien voor test. Indien dit helpt dan moet de radiatorkraan inwendig worden afgesteld/geknepen.
Mogelijk dat het inregelen van de radiatorkraan en of het voetventiel zoveel moet worden geknepen dat daardoor een te hoog stromingsgeluid ontstaat.
In dat geval zal de radiator met de oude methode vlgs het eenpijps-systeem moet worden aangesloten.
Een advies hiervoor heeft enige jaren geleden in het vakblad VNI gestaan. bernhard
 

Rutger

  • #4
De hoofdaanvoer en -afvoer van de cv loopt door de slaapkamer; de retourleiding is daar steeds lauw, ook al is de (flinke) designradiator die in de leidingen als eerste vanaf de ketel komt in de badkamer erg warm, dus de hoge temperatuur van het retourwater in de ketel moet wel een fout zijn vanuit de ketel. Gevoelsmatig kan ik me dan meer aansluiten bij het vorige antwoord over een slechte 3-weg klep. Zou het wellicht ook de modulerende pomp kunnen zijn?
 

Bernhard

  • #5
Als je nooit eerder problemen heb gehad, heb ik overheen gelezen, zal het wel de 3wegklep zijn. bernhard
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu