Pro's en con's van Nefit Quickload boiler

MiKeZZa

  • #1
Beste mensen,

Ons is een Nefit Quickload boiler aanbevolen als aanvulling op onze nieuwe CV en warmtepomp (beide ook Nefit).

De voordelen zouden zijn: energiezuinig en goed voor de levensduur van de CV-ketel.

Wat ik als ik Google met name lees is dat hij goed is voor grootverbruikers (je huidige ketel wordt opgewaardeerd naar een CW6). De combinatie CW6 + grootverbruikers met zuinig kan ik niet echt rijmen.

Dus ik snap eigenlijk niet zo goed hoe ik dit alles moet zien. Is er hier iemand die me kan helpen met wat uitleg, toelichting enz.? Want ik vind +/- 800 euro voor iets energiezuinings dat mijn CV-ketel spaart zo gek nog niet...
 

Marcn88

  • #2
Tapwater op voorraad is nooit energiezuinig icm cv ketel {waar waarschijnlijk ook al een ww functie inzit}
omdat je deze continu op ongeveer een 60 graden moet houden, het enigste voordeel zou kunnen zijn icm de warmtepomp dat deze rustig op zn slofjes de boiler zou kunnen opwarmen tot een graadje of 50 en dat de cv het resterende erbij doet
beter zou dan zijn een groot buffervat met meerdere spiralen erin cker icm met een warmtepomp scheelt een bult aantal starts en stops want een warmte pomp functioneert het beste als deze lang onder dezelfde belasting kan draaien dit zou helemaal mooi zijn met een ltv systeem
 

Ingmar89

Specialist Verwarming
  • #3
Om meer comfort te hebben -> goed idee.
Om energie te besparen -> geen goed idee.
 

MiKeZZa

  • #4
Hoi Mark,

Ik heb er niet zo veel verstand van, maar dit boilervat is echt gekoppeld aan de CV.

Een boiler bij de warmtepomp kon ook als we niet kiezen voor de Nefit, maar bijv. een Inventum warmtepomp. Deze systemen worden vaak ook (deels) elektrisch aangedreven begrepen wij en bij gebrek aan ruimte voor zonnepanelen is dat niet echt wenselijk.

Mijn gevoel zegt namelijk ook dat zo'n boilervat allemaal maar gas vreet i.p.v. bespaard. Maar dat wordt ons wel verteld op dit moment.
 

Marcn88

  • #5
Dat een boiler gas of elektra kost om te verwarmen ja dat is nu eenmaal zo, maar als u kwa ww niet zulke hele grote eisen stelt had ik deze achterwege gelaten. je moet deze boiler immers continu opstoken en dit gaat gepaard met energieverbruik
 

MiKeZZa

  • #6
Ok, helder. Dus mijn gevoel qua verbruik is dus juist.

En dan over de langere levensduur van de ketel; zit daar een kern van waarheid in? En zo ja moet ik daar ook echt rekening mee houden of is dat te verwaarlozen?
 

Cvolieboy

Specialist Verwarming
  • #7
U geeft zelf al aan dat een warmte pomp is gekozen voor zuinig, dan zou dat met een voorraad boiler weer te niet gedaan worden.

Als die boiler moet worden opgewarmd gaat de CV ketel dat doen, gevolg indirect water opwarmen.

De ketel zal dus niet zo veel minder bedrijfsuren hebben als dat de ketel zelf direct warm water aan de kraan levert, mogelijk zelfs nog meer bedrijfsuren omdat de boiler meestal wrodt opgewarmd tot water van 80°C terwijl de uitstroom temperatuur van de ketel meestal maar 58°C is.

De boiler is alleen maar comfortabel voor meer warm water in een kortere tijd.
Alleen kan je snel een bad vullen, voor dat comfort betaald u dan een prijs :wink:

En de CV ketel wordt gemaakt om in de gehele levensduur warm water te kunnen leveren.

Vr GR en succes ermee.
 

MiKeZZa

  • #8
Ja, de reden dat er voor gekozen is dat het een bezuiniging bewerkstelligt die er voor zorgt dat een bepaalde norm behaald wordt omdat dit moet vanwege wet- en regelgeving.

Wat niet wegneemt dat wij zelf ook gecharmeerd zijn van energiezuinige oplossingen vanwege portemonnee, milieu en duurzaamheid.

Dus zodoende dat we kritisch kijken naar dingen die volgens mensen zogenaamd zuinig zijn, maar waar ons gevoel het tegenovergestelde van zegt, zoals dit.

Van het even wachten bij het vullen van een bad heeft nog nooit iemand iets gekregen en met een CW5 kunnen we volgens ons prima een bad vullen en een stevige douchekop laten stromen (of zelfs gutsen) en meer is voor ons niet nodig...

Ik meen hier van een ieder te lezen dat zo'n boiler voor ons dus totale onzin is.
 

Marcn88

  • #9
Een cw5 toestel levert ongeveer 10l water per minuut van 60 graden dus dat bad heb je zo vol en dit levert echt niet meer slijtage aan je toestel ofzo
Wel een goede verkooppraat trouwens :lol:
 

MiKeZZa

  • #10
Duidelijk. Bedankt. Dát gaan we dan dus maar niet doen...
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu