Prijsopgave badkamer renovatie klopt niet?

Klus-leek

  • #1
Hallo allemaal,
Een zgn "vriend" van ons heeft tijdens onze vakantie onze badkamer gedaan. Hij heeft een eigen bedrijf maar doet het voor ons zwart. Inmiddels is er veel gezeur over het afgesproken bedrag. Na zijn uren, de nisdeur, vloerverwarming, drain en inbouwdouche eraf getrokken te hebben komen wij op een restbedrag uit van € 1.700 euro. Mijn vraag is nu, kan iemand me vertellen wat de volgende materialen kosten? Ik heb er geen verstand van namelijk en wil deze zgn vriend confronteren want ik vind €1.700 een hoop geld. PS radiator, badmeubel, wastafelkranen+ afvoer, zwevend toilet, tegels waren allemaal al aangeschaft door ons. Het zwevend toilet was al in een eerder stadium gerealiseerd en hoefde alleen nog betegeld te worden.

- Tegellijm voor een oppervlakte van 25 m2 wand en 8 m2 vloer (tegels zijn 30x60 en vloertegels graniet)
- Voegmiddel
- Hij heeft op de bestaande vloertegels een betonnen vloer gestort met de electrische verwarming erin. Daar bovenop de granieten tegels.
- Geen omleggingen nodig alleen nieuwe leidingen. Alles bleef op bestaande plek zitten vwb de "natte" groepen. Alleen de radiator is verplaatst.
- hij zei dat ie moest "rapen" omdat de wanden niet helemaal glad waren (mijn vriend heeft zelf de oude tegels verwijderd)
- Hij heeft Ytong blokken gebruikt voor een wandje met nisjes in de douche
- Verlichting dmv verlaagd plafond doen we zelf
- Hij heeft electriciteit verlegd voor een stopcontact want er zat alleen een "wasmachine-touwtje"
- Hij zei dat de vloertegels zo hard waren dat zn boren/slijptol er kapot van gingen en dat ie iemand in moest huren om de gaten erin te zagen (we hebben 1 strook vloertegels door laten lopen in de wand waar de douchekolom ingebouwd zit).

Misschien ben ik materialen vergeten. Dan hoor ik het ook graag maar is € 1.700 een reeel bedrag voor bovenstaande? Hij zou namelijk ook nog het toilet beneden doen voor het totaalbedrag maar het zat zoooooo tegen allemaal. Nee hoor dat geld had ie allemaal nodig voor de badkamer. Ik heb het gevoel dat we belazerd worden! :cry:

Wie helpt deze klus-leek? Alvast bedankt!
 

Mark12345

  • #2
Eerlijk zeggen? Absurd bedrag, zeker na aftrek van zijn uren. Tegellijm kost misschien 5 tientjes, voegmiddel 3 tientjes, vloertje storten had mijn tegelzetter in 2 uurtjes gedaan en materiaalkosten zijn laag.

Al deze dingen zijn bij ons materialen uit een 'restpostje' die alles bij elkaar nog geen 250 euro hebben gekost. Excuses dat hij z'n boren kapot draait op de tegels zijn kul, hij weet toch van te voren met wat voor materiaal hij moet werken?
 

Klus-leek

  • #3
Bedankt voor je reactie Mark,
Het huilen staat me inmiddels nader dan het lachen. We zijn er dit weekend achter gekomen dat hij niet 2 volle weken gewerkt heeft zoals hij beweert (dankzij onze lieve buren die dit onafhankelijk van elkaar hebben gezegd). Daarnaast heeft hij ook gelogen over de afspraak voor het inmeten van de nisdeur. Aangezien het "inmeet"-bedrijf maar niet belde heb ik net zelf gebeld..... "ja mevrouw, we hebben vanochtend pas opdracht gekregen om u te bellen". Liegen en bedriegen dat is wat er hier nu gebeurd! Gelukkig hebben we €1.000 achter de hand gehouden. We houden onze frustraties in totdat ie de laatste dingen heeft afgerond (spiegel ophangen, stopcontact plaatsen, nisdeur en vloerverwarmingsschakelaar plaatsen) en hij krijgt geen ene rotcent meer! Dat zijn dan je vrienden NOT!
 

Mark12345

  • #4
Als ik jullie was? Met dit soort mensen geen zaken meer doen en of zelf afmaken of iemand anders laten komen om de laatste dingen af te maken.
 

Klus-leek

  • #5
Zo denken wij er ook over! De enige reden dat we het hem af laten maken is dat de nisdeur op zijn bedrijfsnaam is besteld. We zijn bang dat ie die deur a €650 af gaat zeggen als we nu stampij gaan maken. Die kan ie namelijk wel weer in een andere badkamerklus kwijt als het sanitairbedrijf die deur niet terug wil nemen. Als het echt alleen de spiegel, stopcontact en schakelaar waren geweest dan waren we allang klaar geweest met m :-|
 

Boudewijn 033

Specialist Verwarming
  • #6
Mark12345 schreef:
Eerlijk zeggen? Absurd bedrag, zeker na aftrek van zijn uren. Tegellijm kost misschien 5 tientjes, voegmiddel 3 tientjes, vloertje storten had mijn tegelzetter in 2 uurtjes gedaan en materiaalkosten zijn laag.

Al deze dingen zijn bij ons materialen uit een 'restpostje' die alles bij elkaar nog geen 250 euro hebben gekost. Excuses dat hij z'n boren kapot draait op de tegels zijn kul, hij weet toch van te voren met wat voor materiaal hij moet werken?
knap dat je dat kan zeggen zonder de badkamer en situatie gezien te hebben.
verder is deze vraag totaal niet geschikt voor een doe het zelf forum, als jullie de forum regels hadden gelezen had je geweten dat deze vraag hier niet gesteld mag worden, en ook niet beantwoord.

groeten b
 

Klus-leek

  • #7
Sorry Boudewijn, dat wist ik niet. Eerlijk gezegd heb ik de regels niet heel erg goed gelezen :oops:
 

Degooyer

Specialist Vloerverwarming
  • #8
Van je "vrienden" moet je het hebben.......Eerlijk gezegd zou ik niet zo te koop lopen met iets "zwart" uit te laten voeren: je weet maar nooit wie er zo'n forum mee kijkt.......Aan prijsinformatie is makkelijk te komen: internet staat er bol van.
Maar dat je belazerd bent is wel zeker. Om dat weer recht te trekken zal niet makkelijk zijn, want je hebt niets zwart op wit......
Houdt hij voet bij stuk, dan vertel je hem rustig dat je zijn werkgever wel even inlicht over dit soort praktijken.
Ik zou het niet pikken als één van mijn mensen op die manier handel van mij afpikt (want dat is het in wezen wel.....) en zou hem direct de laan uit sturen.
 

StefanD

  • #9
Jij bent echt een man van principes: gewoon jezelf de laan uit sturen als je iets zwart doet :D
 

Klus-leek

  • #10
Hey Degooyer,
Ja daar heb je een punt. In mijn frustraties even niet bij stil gestaan. Ik ben ook zo kwaad! Zijn werkgever inlichten zal moeilijk gaan. Hij heeft een eenmansbedrijf en is dus zelf de eigenaar. Hij wilde ons "helpen" omdat we vrienden zijn zei ie. Vandaar de "vrienden-prijs". We gaan eerst rustig vragen of ie de materiaalkosten wil/kan specificeren. Dat lijkt me geen moeilijke opgave als ie niets te verbergen heeft. Wordt ie daar al zenuwachtig van/wil ie dat niet, dan worden onze vermoedens alleen maar bevestigd. Wat mij betreft, geen specificatie, geen geld!

Overigens heeft Boudewijn gelijk als ie zegt dat Mark de situatie niet gezien heeft. Echter Boudewijn heeft het over €250 en wij hebben al €600 betaald als we die €1.000 (die we achter de hand gehouden hebben) niet uitbetalen. Dat lijkt me dan ook meer dan genoeg voor het materiaal.
 

Klus-leek

  • #11
Sorry, ik bedoelde Mark had het over €250 en niet Boudewijn :wink:
 

Klusidee ralf

Administrator
Admin
  • #12
Zoals reeds aangegeven is dit niet de bedoeling van het forum.. We sluiten daarom dit topic.
 

Bouwknots

  • #13
Dus eerst ben je op een koopje en je eigen voordeel uit door iemand bij jou "zwart" te laten werken. Dan valt het allemaal erg tegen en ga je klagen. Ik heb geen respect voor mensen zoals jij en ik zou zeggen zoek een advokaat die ook "zwart" wil werken.

Succes!
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu