Storing S52 bij vaillant vcw254/3

Vof

  • #1
Mijn schoonvader heeft het volgende probleem; als hij het bad vol laat lopen gaat krijgt hij na enige tijd koud water, als hij dan de kraan uitzet en even wacht heeft hij weer warm water. Ondertussen is nu de driewegklep en 2 sensoren vervangen maar het probleem blijft. Heeft er iemand een idee wat het nog zou kunnen zijn? Hij krijgt de volgende storing ; S52
 

Verwarming Sp.

Specialist Verwarming
  • #2
Het lijkt erop dat ie zijn eigen verbrandingsgassen terug aanzuigt. Kun je een foto plaatsen van de installatie binnen, de rookgaskanalen en de pijp/doorvoer buiten?
 

Vof

  • #3
Ik ben nu niet bij mijn schoonvader dus een foto nemen gaat even niet. Wij hadden zelf op internet S52 opgezocht en daar staat; wachttijd terugstromen van verbrandingsgassen, maar wij weten niet wat dit inhoudt en hoe op te lossen?
 

Verwarming Sp.

Specialist Verwarming
  • #4
Zoals ik al zeg, hij zuigt waarschijnlijk zijn eigen gassen terug aan.

Meestal is de oorzaak een verkeerd aangesloten rookgasafvoer. Kan zeer gevaarlijk zijn, vandaar de vraag het geheel even te fotograferen. Pas dan kan ik er verder iets zinnigs over zeggen.
 

Vof

  • #5
De ketel is 12 jaar geleden geplaatst. Zou dit dan zomaar opeens kunnen gebeuren dan? Want hier schrik ik wel van dat dit gevaarlijk is....
 

Verwarming Sp.

Specialist Verwarming
  • #6
Daarom een paar foto's, om zaken uit te sluiten en duidelijk te maken. Op deze manier is het giswerk.

Aangezien het een open toestel betreft, is dit risico extra groot. Daarnaast is het van belang te controleren of de vereiste NIET-AFSLUITBARE roosters in de stookruimte wel aanwezig en open zijn.

Hoe lang is het trouwens geleden dat er onderhoud is uitgevoerd (met rookgasmeting)?
 

Vof

  • #7
Twee weken geleden is er door een verwarmingsbedrijf een driewegklep vervangen. Toen het probleem bleef heeft mijn schoonvader terug gebeld en zijn zij opnieuw gekomen en hebben 2 sensoren vervangen. Omdat het probleem er nog steeds is en hij er de balen van heeft om weer te moeten bellen heb ik aangeboden dit probleem hier te vermelden. Het is een oude man en hij heeft nu het gevoel dat ze zo op deze manier bezig blijven......(dus deze reparaties zijn niet zelf gedaan maar door een bedrijf, die je zou mogen verwachten toch zouden moeten weten of dit gevaarlijk is?) Maar ik denk dat hij toch weer moet gaan bellen.....
 

Verwarming Sp.

Specialist Verwarming
  • #8
Was er toen al hetzelfde probleem?

In dat geval is het makkelijk, je hebt garantie op de reparatie. Ookal moeten ze 10x terug komen. De driewegklep begrijp ik helemaal niet trouwens, die heeft niets met de S52 te maken.

Of waren er ook andere klachten?
 

Vof

  • #9
Dit was de enige klacht. Vandaar dat we hier hulp vroegen, omdat het een oude man is denkt hij dat hij misschien in de maling genomen wordt, want elke keer vervangen ze iets anders wat hij natuurlijk ook moet betalen. Vandaar zijn angst om nu weer te bellen, hij denkt dat ze dan weer iets anders gaan vervangen wat hem geld gaat kosten..... Maar heel erg bedankt voor al je reacties!
 

Verwarming Sp.

Specialist Verwarming
  • #10
Hoezo betalen? Als de klacht niet is verholpen, moeten ze gewoon terugkomen om het alsnog in orde te maken en het onnodig vervangen onderdeel weer terugnemen.

Nogmaals, je hebt gewoon garantie op de raparatie. Laat je niet naaien!
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu