Philips Hue combineren met Busch-fr ee@home van Busch Jaeger

William85

  • #1
Ik heb een nieuwbouwwoning gekocht die is voorzien van het Busch-fr ee@home systeem van Busch-Jaeger. Aangezien dit systeem door de hele woning is aangelegd, schakelaars in de muur, kan ik het niet zomaar vervangen voor wat anders. Nou heb ik gelezen dat dit systeem te combineren valt met Philips Hue? Hoe werkt dit precies en als ik dimbare lampen wil van Hue, kan ik deze dan ook dimmen met de al aanwezige schakelaars/ dimmers van het Busch-fr ee systeem of heb ik daarvoor de draadloze dimmers van Hue nodig?

Verder zag ik dat er tussen de schakelaars van Busch-fr ee en de verlichtingspunten in het plafond een schakeldraad (zwart) zit. De schakelaar is dus fysiek verbonden met het lichtpunt. Kunnen deze schakelaars dan uberhaubt wel samenwerken met de draadloze lampen van Philips Hue als daar geen fysieke schakeldraad tussen zit? De schakelaars zouden dan ook via de Hue Bridge verbonden moeten worden met de lampen zo neem ik aan?

Klopt het verder dat de lampen alleen voorzien hoeven worden van een permanente (niet geschakelde) voeding en dus direct op de fase (bruine draad) aangesloten moeten worden?

Alvast bedankt. Ik heb overigens een spatie gebruikt bij het woord fr_ee omdat dit woord wordt anders gekenmerkt als spam
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #2
In combinatie met een HUE-bridge? Maar dit lijkt me eerder een vraag voor het domotica-forum op Tweakers.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu