Stroomvoorziening vaatwasser

Gerjanst

  • #1
Hallo,

Ik heb een L-vormige keuken. Aan een kant heb ik vanuit se hoek gezien een draaicarrousel, de spoelbak met kast en dan de vaatwasser. Daarna komt een muurtje

Ik heb vanavond onze oude vaatwasser afgekoppeld (kapot-morgen komt de nieuwe) en was niet blij met wat ik zag. De stroomvoorziening van de vaatwasser zit achter de carrousel. Ik heb deze losgehaald en begon aan de onderkant te trekken. En toen kwamen de kroonstenen dus in beeld. Je kunt daar inderdaad geen stekker achter wurmen omdat de kast te dicht op de muur zit. Maar ik was niet van plan om hetzelfde met de nieuwe vw te doen.

Ik zie daarom zelf twee opties: ik haal een stekker, draad en contrastekker en leg dis contrastekker op de grond onder de kasten. Andere optie: ik haal een stekker, draad en ip44 opbouwdoos en monteer die doos in het kastje onder de spoelbak. Ik trek de kabel naar de carrousel en monteer daar de srekker.

Ik ben alleen niet 100% blij met die opties. Is het uberhaupt verstandig om een doos onder de spoelbak te plaatsen? Heeft iemand een andere optie?
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #2
Normaal maak je een aansluiting onder de keuken, komt de aansluiting achter een kast dan zaag je een gat in de achterwand om er bij te kunnen.
Daarbij, je kan nu niet zien hoe het zit, hoe wil je dan een juiste verbinding maken.

ik vind beide door u gegeven opties electrotechnisch onverantwoord.
 

Gerjanst

  • #3
Bedankt voor je reactie. Ik heb via een loodgieter die ik ken een elektro installateur gevonden die vandaag komt kijken. Ik wil mijn vingers hier niet aan branden...
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #4
Heel verstandig! :prima:
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu