3x25A te weinig door afstand meterkast en groepenkast?

Spolom

  • #1
Ik heb door een kennis een elektro schema laten uitwerken voor onze nieuw te installeren elektrische installatie. Nu werd mij dankzij dit forum echter duidelijk dat door de geplande 20 meter afstand tussen meter- en groepenkast duidelijk dat er een probleem is met het schema.


Ivm apparatuur i.d. keuken benodigen wij 3x25A. Ons appartement ligt echter op de 3e verdieping en meterkast begane grond. Het plan was 1 kabel tussen meter- en groepenkast en van daaruit te verdelen door het appartement, dit omdat we anders zeer veel leidingen over een lange afstand moeten leggen. Het selectief voorbeveiligen gooit echter roet in het eten.

Moeten nu echt de groepenkast naar beneden of de meterkast naar boven laten verplaatsen? Of zou het gewoon volstaan om te 'upgraden' naar 3x35A en dan selectief voorbeveiligen naar 3x25A?
 

Electricien afoort

  • #2
Je kan het op deze manier proberen, zo haal je selectiviteit en zolang de gelijkijdigheid in de keuken niet te hoog wordt zal dit goed gaan.
als dit toch nog teveel storing veroorzaakt zit er niets anders op dan je aansluiting te laten verzwaren of de hoofdaansluiting te verleggen.


 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu