Centraaldoos in wand

Joco

  • #1
Ik ben opzoek naar een "centraaldoos" of "lasdoos" voor een hollewand.
We zijn de zolder van een oud huis aan het verbouwen en we hebben geen plafond, al het houtwerk en dakbeschot blijft in het zicht (folies en isolaties komen aan de buitenzijde).
hierdoor heb ik dus geen plek voor centraaldozen in het plafond.

Hollewand centraaldozen lijken niet te bestaan, maar iets als een lasdoos lijkt ook onvindbaar. Het liefste wil ik toch een centraaldozen systeem (evt met een afdekplaatje).

ik weet dat je mag lassen in de diepere 50mm dozen, maar dan kom je niet verder dan een normaaldozensysteem omdat je er maar een paar lassen in kunt maken.

is het toegestaan om in een dubbele / driedubbele hollewand doos meer lassen te maken als je bijvoorbeeld maar eentje gebruikt voor een wcd? dan heb een genoeg ruimte over ernaast?

heeft iemand nog andere tips?
 

Verwarming Sp.

Specialist Verwarming
  • #2
Een gewone centraaldoos gebruiken, die je stevig vastzet aan het houten frame van de wand. (let op, niet schroeven door de doos heen, dat mag niet!) Vervolgens de wandplaten ervoor, met een sparing voor het dekseltje.

Hollewand dozen zijn bedoeld om te plaatsen nadat de wand staat, dat is met centraaldozen geen doen aangezien er veel leidingen naartoe zullen moeten.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu