Doucheafvoerplug op 50mm pvc

Koral

  • #1
Over een maand of 3 ga ik mijn badkamer verbouwen en dus ga ik me voorbereiden.
Ik heb een hele platte douchebak van 1,5 cm. hoog gekocht met daarbij een extra lage douchebaksifon van 60mm. hoog.
Nou ben ik bang voor verstoppingen en dus zou ik het liefst een gat door de betonvloer boren, zodat ik de doucheafvoer recht naar beneden kan laten gaan. Hier wil ik dan de (buis)sifon hangen en dan met een T-stuk aansluiten op de grote afvoer, die 50cm. verder staat.
Op deze manier zou ik dan een platte, ingebouwde douchebak hebben en toch de sifon bereikbaar hebben voor ontstoppen.
In de keuken heb ik een korfplug in de wasbak met een rechte uitgang naar beneden. Zou het mogelijk zijn om zo'n plug (90mm diameter) onder de douchebak te plaatsen, of is dat daar niet voor geschikt?
Helaas heb ik nog niet zo'n plug gezien met een uitgang voor pvc 50. Ze hebben allemaal 6/4 aansluiting en dat is volgens mij pvc 40.
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #2
De ingebouwdedouche bak sifons zijn via de bovenkant demontabel zodat je bij de afvoer kunt komen bij verstopping.

Viega Tempoplex plus afvoerplug voor douchebak 90 mm deze heeft ook een afvoer van 50mm

zie hier
 

Koral

  • #3
Hoi Henk. Bedankt voor je te reactie.
Het is geen ingebouwde sifon, maar de losse Viega tempoplex van 60mm. hoog.
Het klopt wel dat de bovenkant van deze sifon los kan, maar ik vind het doorvoer-gat zo klein. Ik heb er wel een inzetzeef bij, maar de mazen zijn erg ruim.
Verder is de afvoerpijp die in vloer ligt slechts 40mm. en aangezien de douchebak plat is en gelijk met de tegels gaat komen, vrees ik dat bij de minste of geringste opstopping de hele badkamer vol staat.
De douchebak heeft een vierkante klep die vastgeklikt zit over de afvoerplug. In ieder geval lukt het mijn kinderen niet om deze los te krijgen en eventueel het vuil te verwijderen. Dit moet ook met gereedschap gebeuren, want in de beschrijving wordt een schroevendraaier met een lapje stof aanbevolen!
Dit alles bij elkaar had ik het idee om een recht gat door de betonvloer te (laten) boren om zo de doucheafvoer via een buissifon met schroefdop een halve meter lager weer aan te sluiten op de standleiding.
Maar ik heb niet zo veel ervaring met afvoeren dat ik graag tips en adviezen ontvang via dit forum van mensen met verstand van zaken. :)
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu