Penslot blokkeerd

DB.

  • #1
Gisterochtend bij het uit de deur gaan een onaangename verassing van een blokkerend penslot. In voorgaande dagen heb ik grafiet gespoten rond alle kieren die ik kon vinden m.b.t. het slot. Het ging toen iets beter en ik dacht door gebruik zal het beter worden. Maar helaas, kompleet geblokkeerd.

Kan een penslot onder invloed van kou blokkeren ?

Inmiddels is hij open maar nu de vraag kan ik hem nog maken ? hoe werkt het en wat is de oorzaak ? Hoe kom ik erachter ?

Is een penslot te demonteren ?zodat je bij het binnenwerk kan ?

Graag wat tips bij deze klus
 

Rola

Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #2
Uit de deur halen, aan de achterkant zitten twee schroefjes. Die los en het binnenwerk kan eruit.
Repareren wordt lastig als het gedeelte waar de sleutel ingaat de oorzaak is.
 

Gerrit B

Specialist Telecom
  • #3
Gooi die bus met grafiet weg of geef hem aan iemand waar je hekel aan hebt. :mrgreen:

Nee zonder gekheid, grafiet was vroeger met grove sloten best te gebruiken maar in de hedendaagse sloten moet je geen grafiet gebruiken want dat geeft vaak meer ellende dan wat anders.

Gebruik gewoon bus met goede sloten olie, die zijn er van verschillende merken en bestaat vaak uit verschillende bestanddelen.
Deel 1 is een vloeistof wat verdampt maar welke, als je er voldoende inspuit, eerst alle vuil in het slot oplost en uit het slot spoelt. Is dat wat uit het slot komt helder van kleur dan kun je stoppen, een paar met de sleutel er in en uit en wat draaien en doen en daarna nog een keer schoonspoelen. Is ook dat uiteindelijk helder van kleur dan kun je stoppen en nadat de vloeistof is verdamp blijft er een gladde niet klevende laag achter waardoor het slot weer soepel loopt.

1 tip, veeg dat wat uit het slot komt meteen weg want soms kun je er wel lelijke strepen van op een witte deur van krijgen (vooral als je flink wat grafiet hebt gespoten)

suc6

Gerrit
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu