ISense +

Mverduyn

  • #1
Goedenavond,

ik heb een iSense en een Remeha Calenta 40C, uitgerust met buitentempartuurregeling. Deze om ervoor te zorgen dat radiatoren, zoals in de gang en in de badkamer, nog warm worden als de woonkamertemperatuur al is bereikt.

Ik heb de regelstrategie nu op OTC/RTC eco staan.

Ik merk nu dat de aangegeven woonkamertemparatuur de hele tijd zo'n twee graden boven de gewenste temperatuur blijft maar dat het radiatorsymbool alsook het kachelsymbool nog steeds aanstaan.
Op de iSense is een stooklijn ingesteld. Hoe daar precies mee om te gaan wil ik graag leren. Waar kan ik nu het beste naar kijken? Ik zoek een beetje naar 'als...dan...' regels.

Groet,

Marcel
 

Wilibald

Specialist Verwarming
  • #2
Wat jij gebruikt houd in dat er wa gestookt word, tot in het programma de eco temperatuur gevraagd word, standaard 15gr, maar dit kan je wijzigen.
Als de eco temperatuur gevraagd word word er geregeld als thermostaat.

Ik weet niet wat je precies wil maar ik denk dat otc + rtc een optie voor je is. Dat is wa regeling met ruimtetemperatuur compensatie.
 

AvDijk

Vaste Beantwoorder
  • #3
Als je wilt dat de radiatoren elders warm blijven terwijl de woonkamer al (te) warm is, dan zal er iets moeten gebeuren aan de regeling van de radiatoren in de woonkamer. Dat de ketel niet uit gaat, lijkt juist te zijn wat je wilt.
Let wel op dat er een by-pass oid is, er zal altijd wat stroming van CV water over de ketel moeten blijven.

Weersafhankelijk stoken = aan de hand van de buitentemperatuur het CV water zo warm houden dat in een slechte situatie (veel wind, weinig mensen in de ruimte) elke ruimte voldoende warm kan worden. Met regelingen, b.v. thermostaatknoppen, kan de temperatuur in elke ruimte tot de gewenste waarde worden beperkt.
 

Mverduyn

  • #4
Bedankt voor de antwoorden.

Ik zal de radiatoren dichtdraaien. Eerst wil ik nml kijken wat de vloerverwarming doet. Er gaat geen temperatuurvoeler van de woonkamer naar toe. Misschien levert de vloerverwarming gewoonweg teveel warmte en moet de doorzet omlaag.
 

Mverduyn

  • #5
Goedenavond,

op de begane grond, waar ik vloerverwarming heb (en de radiator heb dichtgedraaid) is de ruimtetemperatuur nu mooi op de ingestelde temperatuur. Ik heb de voorbeeldinstellingen voor de stooklijn gebruikt zoals uit de iSense foto.

Maar boven, waar ik alleen radiatoren heb, blijven de radiatoren koud...

De voorbeeld stooklijnen van iSense zijn voor of vloerverwarming of radiatorverwarming. Wat nu te kiezen voor een situatie met zowel vloerverwarming als radiatorverwarming?




Groet, Marcel

Eventuele volgende foto's in de goede stand plaatsen, mod.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu