Elektrisch fornuis aansluiten op perilex

Trufox

  • #1
Hallo allemaal,

Ik heb geen verstand van elektra, dus ik dacht dat het een goed idee zou zijn om hier hulp te vragen.

Ik heb een fornuis gekocht: ETNA FKV760RVS.
Ik weet echter niet hoe ik de draden kan aansluiten op de perilex stekker. Als het goed is heb ik hier een 2x 230v aansluiting.




Het fornuis heeft een kabel met 5 gekleurde stekkertjes die aan de losse perilex stekker moeten worden aangesloten. Hoe zou dit moeten?
Heel erg bedankt alvast!
 

Tom345

Specialist Elektra
  • #2
Dit fornuis heeft een aansluitwaarden van 9,1 kW en is dus niet geschikt voor een 2x230V aansluiting.

Het aansluiten van een elektrisch fornuis is verder een klus voor gevorderden. Als je geen verstand hebt van elektra, dan moet je er niet aan beginnen.
 

Trufox

  • #3
We hebben de rechterkant van de kookplaat werkend gekregen. De linkerkant werkt echter niet, maar zou misschien met een bruggetje kunnen gaan werken.
De oven, incluis alle standen, werkt wel.
 

Verwarming Sp.

Specialist Verwarming
  • #4
Tuurlijk, vooral gaan experimenteren! Niet piepen als er straks brand uitbreekt, doordat je de nul overbelast door verkeerde aansluiting. Houd er rekening mee, dat de verzekering niet uitkeert bij een verkeerde aansluiting!
 

XanderH

Specialist Elektra
  • #5
Zoals al gezegd is de aansluitwaarde van dit fornuis te hoog voor de toegepaste 2x230V kookgroep. Je hebt een 3 fasen krachtgroep nodig, daarvoor moet de groepenkast aangepast worden en moet de netbeheerder de aansluiting aanpassen.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu