Bouwlift extra up/down schakelaar

Cissen

  • #1
Besten, onlangs kocht ik een bouwlift type HEK A40 die op 380 volt werkt. Graag had ik nu optioneel een up/down schakelaar willen aansluiten op deze lift. Er is namelijk geen losse aan lange kabel verbonden op/neer sckakelaar voorzien bij deze lift. Wel is een vaste op/neer schakelaar met noodstop op de lift gemonteerd. Ik kocht nu een op/neer schakelaar met 2 drukknoppen dus. Deze geven dus enkel contact wanneer ze worden ingedrukt. Probleem is echter dat ik niet weet op welke contacten van de relais ik deze moet aansluiten. Deze in parallel schakelen met de vaste drukknoppen zou naar verluidt niet mogelijk zijn. Ik voeg de schema's bij. Wie kan mij helpen.
 

AvDijk

Vaste Beantwoorder
  • #2
Hoewel de schema's niet duidelijk te lezen zijn, zou ik niet weten waarom het parallel schakelen niet mogelijk zou zijn. Volgens mij kan dat best werken.
Hoe het zit met veiligheid en voorschriften kan ik niet beoordelen. Je moet er bijvoorbeeld aan denken wat er kan gebeuren als een van de knoppen blijft hangen, en de noodstop niet in jouw buurt is.
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #3
Gaat de bouwlift bedrijfsmatig ingezet worden? Moet deze dan ook gekeurd worden?
 

Cissen

  • #4
De bouwlift wordt niet bedrijfsmatig ingezet en een keuring is niet verplicht (aldus in Belgie).
Er is wel een eindloopbeveiliging op/neer voorzien op deze lift, alzo zal de lift steeds uitschakelen mocht de drukknop haperen.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu