Stopcontact voor buitenschakelaar

Franciska

  • #1
Ik heb binnen een schakelaar voor twee buitenlampen aan de gevel. Ik wil daar graag een stopcontact van maken of daarbij, waar ik een tijdschakelaar in kan doen. Is dat mogelijk?
 

XanderH

Specialist Elektra
  • #2
Waar wil je het stopcontact plaatsen? Buiten in plaats van of bij de lamp? Of binnen in plaats van of bij de schakelaar?

Wat is het doel van die tijdschakelaar, ga je daar de buitenverlichting mee schakelen? Dan zou ik het stopcontact vergeten en een inbouw tijdschakelaar kopen...



Zoiets
 

Franciska

  • #3
Hallo Xander, bedankt voor je reactie. ik wil het stopcontact binnen plaatsen bij de schakelaar,want nu heb ik in de buitenverlichting sensorlampen, maar met dit donkere weer blijven ze zowat ook overdag de hele tijd branden, wat natuurlijk niet zo goedkoop is. Vandaar dat ik ze op een tijdklok wilde zetten. Maar ik wist niet dat het ook mogelijk was een inbouwschakelaar te plaatsen. Moet ik dan de schakelaar verwijderen en een inbouw tijdschakelaar er inzetten? Of moet ik dat laten doen?. Bij voorbaat dank voor de reactie.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #4
Sensorlampen kunnen ingesteld worden op aan gaan bij schemer en uit gaan als het licht wordt.
 

Gerrit B

Specialist Telecom
  • #5
Gewoon led lamp er in van 4w.
Kost dan nog maar 3 cent per dag aan stroom als hij 24 uur per dag brand.
Zou hij het gehele jaar 24 uur per dag branden dan ben je nog maar 10 euro kwijt en daar kun je nooit een goede tijdschakelaar voor kopen (die zelf ook nog weer eens stroom gebruikt).

suc6

Gerrit
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu