TL lamp onder keukenkast

Herbert B

  • #1
Ik wil een TL-lampje onder de keukenkast vervangen. De lamp zit tussen twee contactpunten zoals op de foto. Ik heb de lamp er wel tussenuit gekregen, maar hem opnieuw bevestigen lukt minder goed. Iemand een idee hoe ik te werk moet gaan, want het lijkt niet op het normale klik- en schuifsysteem.

 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #2
Bij TL buizen moet je de buis erin laten 'zakken' en als hij er helemaal in zit de buis een kwart slag draaien. Soms gaat dat wat moeilijk, dan niet forceren, maar voorzichtig proberen welke kant op het makkelijkst gaat. Het maakt niet uit in welke richting de buis gedraaid wordt: als ie uiteindelijk maar dwars op de richting zit zoals hij erin gaat.

Bij Youtube zijn met "TL buis vervangen" vele filmpjes te zien hoe dat moet. Hier een voorbeeld van zo'n filmpje, beetje langdradig maar wel duidelijk te zien wat de bedoeling is:

 

Rola

Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #3
Van het lampvoetje op de foto moet de zwarte ring 90 graden draaien om er een buis in te krijgen.
 

BertPleizier

Vaste Beantwoorder
  • #4
Inderdaad, de "fitting" (zwarte ring op de foto) zit zoals hij moet zitten met de TL buis er in en dat is nog niet het geval.

Als u goed kijkt zitten de 2 openingen nu verticaal en die moeten horizontaal zitten (gelijk met de opening in het wit) om de TL buis er in te kunnen schuiven.

De zwarte ring moet een kwartslag links- of rechtsom gedraaid worden. Haal de stroom er af (schakelaar) en duw de twee contactpuntjes van de TL buis in de zwarte ring en draai de lamp een kwartslag.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu