WC spoelt niet goed door!

MariekeG

  • #1
Sinds een half jaar 2 nieuwe wc-potten laten installeren. Waar we eerst 2 staande potten hadden (1 vlakspoel, 1 diepspoel) hebben we nu 2 hangende, diepspoel potten van Villeroy & Boch, type O.novo Compact.
Regelmatig spoelen deze potten niet goed door. De pot vult zich dan tot de rand met water, maar stroomt gelukkig net niet over.
We moeten dan met een stok de boel doorduwen of met een buis doorblazen. Niet fijn en niet fris.

Wat nu? Wat zou er aan de hand kunnen zijn? Ik las dat er mensen zijn die problemen hebben met de Subway van V&B, maar niet met O.novo Compact.

Ik heb V&B vandaag ook een mail gestuurd.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Waarschijnlijk zit er een (beginnende) verstopping in de afvoer of er zit geen ontluchting op de leiding, in beide gevallen zal de lucht in de afvoer niet weg kunnen en krijgt u dit soort klachten.
Even zoeken of er een ontluchting op zit en anders een bedrijf inschakelen dat een camera-inspectie kan uitvoeren, een ontstoppingsbedrijf kan dat meestal wel doen.
 

Jvdstelt

  • #3
Hallo Marieke,

Wij hebben hetzelfde probleem; hoe is dit uiteindelijk opgelost?

Mvg
Jordi
 

Bramb

  • #4
We hadden laatst een V&B pot gekocht, bij thuiskomst bleek er een scherp uitstekend stuk (gietfout) in de hals/sifon te zitten. Bij een grote behoefte kan hier gemakkelijk iets achter blijven hangen en dus de zaak verstoppen.
Dus, misschien de hand eens in de pot steken om te voelen of er niets uitsteekt.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu