Hoe kan ik het beste mijn uitbouw verwarmen

10us

  • #1
Onze bestaande serre (onverwarmd) gaan we slopen en opnieuw opbouwen als uitbreiding van de woonkamer. De huidige serre is onverwarmd, maar aangezien dit een verblijfsruimte wordt willen we dit behaaglijk maken. Daarvoor is uitbreiding van onze verwarming noodzakelijk. Hoe kunnen we dit het beste doen? Het betreft zo'n 15 m2.

Ons huis wordt verwarmd door luchtverwarming. Dit verlengen/uitbreiden is in principe mogelijk, maar is de capaciteit dan wel voldoende? Daarbij moeten we dan de luchtkanalen wegwerken, wat eigenlijk niet haalbaar is.

Tweede optie dacht ik aan vloerverwarming. De bestaande vloer blijft in principe gehandhaafd, maar is uiteraard voor de slangen in te slijpen (of te slopen). Hiervoor zou een separate ketel moeten worden aangebracht. Ofwel, een 2e systeem met 2e thermostaat. Is dat wel handig?

Graag jullie advies! Andere opties zijn ook welkom uiteraard!
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #2
Hoe kun je nou met zo weinig informatie verwachten een advies te krijgen of de capaciteit voldoende is en wat de beste oplossing is?

Vraag: ga je het zelf aanleggen/installeren?
 

10us

  • #3
Wat voor aanvullende info heb je nodig?

Ik ga het niet zelf aanleggen, maar wil wel onafhankelijk de beste keuze maken.
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #4
Ik heb niets nodig, ben geen verwarmingsdeskundige. Maar je hebt nog niet eens de huidige capaciteit van de installatie vermeld en je wil wel weten of die voldoende capaciteit heeft. Hoe zou dat moeten kunnen?

En zou dan toch een hele berekening gemaakt moeten worden die de huidige capaciteit van de luchtverwarming combineert met de huidige grootte van het huis cq aantal kamers + de staat van isolatie etc. etc. Daartoe moet dus veel meer bekend zijn dan alleen maar de grootte van de serre.

Dat lijkt me typisch werk voor een installateur ter plekke.

Temeer daar we hier geen adviezen geven voor klussen die door bedrijven worden uitgevoerd.
 

Rola

Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #5
Is de bestaande vloer geïsoleerd aan de onderzijde?
 

10us

  • #6
We gaan er wel van uit, hoewel dit niet na te gaan is zonder slopen...
 

Rola

Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #7
Gaatje van 20 mm door de vloer boren en je weet het. Zonder isolatie eronder zal het verwarmen veel extra energie kosten of je moet genoeg hoogte hebben om aan de bovenzijde te isoleren.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu