Deurtelefoon/parlofoon draadloze uitbreiding

Petervanavermaet

  • #1
In ons appartementsgebouw hebben we een klassieke parlofoon-installatie (aka deurtelefoon, deur-intercom). Ik zou graag onze binnenpost vervangen door of aanvullen met een draadloos apparaat – dan moet ik niet naar de hal spurten telkens er iemand aanbelt. De rest van de installatie (bedrading in het gebouw, buitenpost, transformator) zal nog wel enkele jaren blijven zoals ze is.

Het is een analoge installatie met bedrading van het type 4+N – dat betekent dat er 4 draden gemeenschappelijk zijn voor alle appartement en dat er één draad specifiek is voor elk appartement. De functies van die draden zijn:
A: massa;
B: de bezoeker drukt beneden op de knop en boven gaat de bel/zoemer (dit is de “specifieke draad
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #2
Die bestaan helaas niet en komen ook niet op de markt, klassieke systemen zijn eigenlijk al aan het verdwijnen.

Het enige dat zou kunnen is een ALPHA+ monteren, deze vervangt/staat parallel op het klassieke toestel en maakt verbinding met een telefoon/smartphone via een analoge telefoonlijn of telefooncentrale.
 

Petervanavermaet

  • #3
Bedankt voor de reactie.

Ik heb de beschrijving van Alpha+ eens bekeken; het zou een oplossing kunnen zijn, maar het is wel vrij groot (het kan niet discreet naast de huidige binnenpost) en het heeft zijn eigen SIM-kaart en moet dus zijn eigen GSM-abonnement (eventueel pre-paid) hebben.

Inderdaad, klassieke installaties verdwijnen stilletjesaan. Ik ben al blij dat ik mijn oude binnenpost (uit de tijd van de Menapiërs) kunnen vervangen heb door een eigentijds model (Fermax Loft 3399).
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #4
Alpha+ kan ook gewoon op een telefoonlijn, dan heeft het geen sim nodig.

Vaak komt de intercom uit de meterkast, daar is dan ruimte zat om iets te plaatsen, of jij hebt de pech dat er met een centrale stijglijn is gewerkt achter de toestellen langs.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu