Led dimmen - wat is het risico?

Friesland1984

  • #1
In mijn huis wil ik 4 dimbare inbouw LED spots (8,5 watt per stuk) zonder trafo plaatsen. Totaal gezamenlijke vermogen is dan 4x 8,5 watt= 34 watt. Nu kom ik een dimmer tegen welke werkzaam is van 20- 40 watt. Alleen staat hierop vermeld dat deze niet geschikt is voor LED.

Ik heb elders ook led aangesloten op standaard dimmers welke gewoon werken, wat is nu het risico? Wanneer ze het minimale wattage halen lijkt me alles ok toch?
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #2
Het risico is dat het niet werkt. Of dat de LED's gaan staan knipperen. Of in het ergste geval dat de dimmer of de LED's kapot gaan.

Misschien zijn die andere dimmers toevallig al geschikt voor waar je ze voor gebruikt. Misschien ook niet. Valt eigenlijk geen zinnig woord over te zeggen. Ben helaas niet helderziend. :?
 

Peter_H

  • #3
Ik vraag me af wat je dan wel kunt dimmen met deze dimmer. Als je een gloei- of halogeenlamp van 40 Watt dimt, hou je niet veel licht over.
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #4
Zal wel 20-400 W zijn oid. :wink:
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #5
Peter_H schreef:
Ik vraag me af wat je dan wel kunt dimmen met deze dimmer. Als je een gloei- of halogeenlamp van 40 Watt dimt, hou je niet veel licht over.
Dat is nu net een van de mooiste dingen van gloeilampen, je maakt het licht niet alleen minder, maar ook een andere tint.
Volle kracht is wit en gedimt gaat het meer naar rood en creëert daarmee een andere sfeer.

Maar ik denk wel dat het tot 400w zal zijn.
 

Jwwietsma

  • #6
Weet niet wat van dimmer je nu hebt. Maar je zou ook eens de Dimmax LED dimmer kunnen proberen. Die dimt al vanaf nul watt, moet alleen wel een nuldraad voor aangelegd worden.

reclame niet toegestaan - mod
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu