Stroom vaatwasser doet het niet, kan dit op groep combimag..

Kingsteve

  • #1
Beste forum leden,

ik heb een probleem niet met de vaatwasser maar de stroomvoorziening welke lekker achterin het keukenkastje is weggewerkt. omdat er geen spanning door de een of andere oorzaak meer opstaat moet ik iedere keer via een verlengsnoer hem elders inpluggen. (naar de stekker bij het koffie apparaat.

Nu wil ik het overwegen om aan de onderkant de vaatwasservoorziening aan te sluiten op de netvoorziening van de gaskookplaat/vonkonsteking. Maar op die groep staan ook de koelkast en combimagnetron op. Kan dit wel....

Het vervelende is dat het zo is weggewerkt achterin het keukenkastje naast de vaatwasser dat je er gewoon niet bijkunt tenzij je de keuken openbreekt. En het huis gaat de verkoop in dus wil ik dit wel oplossen..

Als iemand tips heeft
 

Tom345

Specialist Elektra
  • #2
Normaal kun je een enkele onderkast wel verwijderen zonder de hele keuken de hoeven slopen. De kast zit met schroeven of boutjes vast aan de naburige kast en met schroeven aan het werkblad. Deze loshalen, de plint verwijderen en dan de kast naar voren trekken.
Eventueel eerst nog de stelpoten een kwartslag indraaien, zodat de kast loskomt van het werkblad.

Een vaatwasser moet je niet op dezelfde groep aansluiten als een combi-magnetron, omdat allebei grootverbruikers zijn. De groep kan overbelast raken en de groepsautomaat springen.
 

Kingsteve

  • #3
Ik heb gisteren de vonkontsteking eruit gehaald van het gasfornuis en vaatwasser op zelfde groep als combimag en dat ging. maar niet beiden tegelijk aan.....

eventjes wel voor de test, maar het bleef het doen. Gezien het huis echter de verkoop in gaat is dit een irritant punt want een stroomvoorziening welke niet werkt is vervelend.

maar ja 2000 watt + 2200 wat is uiteraard te veel...
 

Verwarming Sp.

Specialist Verwarming
  • #4
Ik zou eerst eens gaan meten. Misschien zit het probleem wel in de groepsschakelaar in de meterkast. Hoef je de keuken ook niet te slopen...
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu