Zeer dikke dekvloer !!!. Help!!

Alwin.texel

  • #1
Ik wilde een inloopdouche maken maar mijn afvoer steekt ruim 10 cm boven mijn vloer uit als ik een PVC bocht er op plaats om op mijn drain aan te sluiten. Met de vereiste minimale deklaag van 25 mm kom ik dus op een dekvloer van 12,5 cm. Met een afschot van 1,5 cm kom ik dus op 14 cm op het hoogste punt en 12,5 cm op het laagste punt.
Uiteindelijk met tegels en lijk kom ik dan op 16 cm.

Een mogelijkheid is de betonnen vloer uit te hakken maar de risico's acht ik daarvoor te groot dus dat alternatief heb ik niet verder uitgewerkt.
Vanwege deze hoogte heb ik de badkamer dan in 2 gedeeld. De vloer bij de douche 120x85 cm krijgt de noodzakelijke hoogte en de rest van de badkamer krijgt een dekvloer van 5 cm. Hierdoor is er dus een opstap/afstap van 9 cm. Ik kan er mee leven!!

Mijn probleem is nu het storten van deze dikke dekvloer. Ik wil vloeibare zandcement gebruiken maar deze mag maar tot een dikte van 10 cm gestort worden. Ik wil daarom de vloer in 2 delen storten. Eerste deel van 8cm en daarna 6 cm met afschot. In de eerste deel wordt de aardingsdraad en belangrijk deel van de hoogte van mijn drain en afvoerbuis afgedekt. Na 28 dagen wil ik het 2-deel storten waarin ook een electra doorvoer wordt ingegoten. Is dit een werkbare oplossing???

Mijn tweede vraag. Om het geheel zo waterdicht mogelijk te maken wil ik de ondervloer die van beton is bij de muren coaten en van band voorzien voordat ik mijn eerste laag van vloeibaar cement stort. Uiteraard zal ik gebruik maken van kantstroken op de muren. Mag ik op de coating vloeibaar cement storten en gaat dat niet ten kosten van de hechting van de vloer?

Ik hoop dat iemand antwoord weet op mijn vragen aangezien ik het niet meer weet.
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #2
Hoe is je vloer opgebouwd? Vaak zit er een deklaag van ca 5 cm zandcement op het beton. Dus dat kun je zo winnen.

En welke afstand moet je overbruggen naar de aansluiting op je bestaande riolering?
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #3
Plaats eens een foto van je situatie afvoer en wat voor drain heb je.

er kan ook een andere lage type drain in komen en iets in beton vloer weg.
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #4
En vertel ook nog even wat voor betonvloer het is, of het begane grond of verdieping is.

Kan de afvoer ook onder de vloer?
 

Niek-bcn

  • #5
Hi Alwin,

ik had bij mijn douche hetzelfde probleem en heb gezocht naar een dunne drain met vertikale afvoer. Heb dan een gat in de bodem gemaakt voor de afvoer. Het douchewater wordt een verdieping lager langs het plafond afgevoerd.
Daar ik direkt onder de douche een berging heb, was het voor mij geen probleem en heb het ook afgewerkt met een verlaagd plafond. Kom je midden in een huiskamer uit is dit waarschijnlijk geen optie.

Ik vond deze oplossing eleganter als een verhoging van de badkamer.

Groeten

Niek
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #6
Bij ons is ook een badkamer geplaatst en de vloer is zelfde hoogte gebleven door een lage drain te plaatsen.

een compact 30 tegel



Dus die vloer hoeft niet om hoog iets uit het beton tot beton ijzer en je smeerlaag van 5 cm.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu