Vloerverwarming uitschakelen - Salmson pomp

Carlitocabana

  • #1
Ik heb drukverlies in mijn CV en verdenk dat mijn vloerverwarming een lek heeft. Hierom wil ik tijdelijk mijn vloerverwarming uitschakelen om te kijken of CV op druk blijft. Helaas ben ik niet bekend met vloerverwarming an sich en de pomp in kwestie. Kortom hoe doe ik dit? Het is een Salmson pomp en er zitten 3 circuits aan gekoppeld. Mijn idee zou zijn stekker van pomp eruit, alle drie circuits afsluiten door de witte knopjes (met zwarte inleg) een kwartslag te draaien. Weet niet of dit juist en of voldoende is.
 

Screech

Specialist Verwarming
  • #2
De drie witte knoppen idd dichtdraaien. EN ook de 3 zilveren retour ventielen die daarachter zitten. Dopje eraf draaien, hierachter zit eem imbus, draai deze dicht..
 

Carlitocabana

  • #3
Bedankt Screech.
De 3 witte zijn kwartslag dicht gedraaid.
Naast de witte heb ik de zilveren kapjes eraf gedraaid en de inbus erin gedraaid.
Nu kijken wat de cv druk doet.
 

Wilibald

Specialist Verwarming
  • #4
Ik zou niet vertrouwen op een oude afsluiter, dat deze ook daadwerkelijk afsluit.
Om te testen of de vloerverwarming werkelijk de boosdoener is, moet je deze volledig afsluiten, oftewel loskoppelen van de installatie.
 

Carlitocabana

  • #5
CV blijft nu constant op 2.0 dus ik vrees het ergste. Zou ontluchten van de vloerverwarming kunnen helpen (op zich hoor ik geen getik)? Vraag is dan waar zou het ontluchtingsventiel zitten?
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu