Muur beschadigd door vocht

Paulpaul

  • #1
Beste mensen,

In de badkamer bij de douche is een lekkage opstaan door vermoedelijk slechte kit naden en of haar scheurtjes in het voegwerk. Door de lekkage merkte ik dat er diverse tegels los zitten, nu heb ik 2 tegels los gehaald en heb ik geconstateerd dat de muur ernstig beschadigd is door het vocht wat er natuurlijk al lang heeft gezeten. de andere kant van de muur (slaapkamer) is ook beschadigd, je ziet namelijk onder andere scheuren lopen.

Ik heb het vermoeden dat deze muur van gipsblokken is gemaakt waarop meteen is betegeld. Het plan is om over een nog nader te bepalen tijd de badkamer aan te pakken, deze zit er namelijk al vanaf de bouw van het huis (1996) in.

Nu is mijn vraag, kan ik de muur herstellen door de slaapkamer opnieuw te stucen en de badkamer opnieuw te stucen met een vocht bestendig materiaal? of zijn er andere handelingen nodig?

Onderstaand voeg ik wat foto's toe om het een en ander in beeld te brengen. Ik hoor graag jullie meningen over mijn probleem.
Alvast bedankt!


Bij de rechtse tegel is de muur tussen de badkamer en de slaapkamer. Bij de linkse tegel is de buitenmuur die er bij deze tegel nog goed uitziet.


De foto's zijn helaas niet zo duidelijk gelukt, maar de muur lijkt helemaal poreus te zijn geworden.
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #2
Als eerste, zou ik de verzekering inschakelen.
Je bent hiervoor namelijk voor verzekerd als het goed is.
Dit is namelijk een flinke schadepost, en kost een paar centen als je het goed aan wilt pakken.
Waarschijnlijk moet de gehele badkamer opnieuw betegeld worden, en heb je kans dat ook enkele gipsblokken vervangen moeten worden, omdat die weggerot zijn.

Ook eventueel in de slaapkamer zal het een en ander vervangen moeten worden, en ook eventueel de vloerbedekking waar waarschijnlijk ook vocht in is getrokken.

Laat een goede offerte maken, door een bedrijf dat badkamers renoveert, dit voor de verzekering.
En laat je niet te snel afschepen door de schade expert die komt kijken.

Voorlopig zelf nog even niets aan doen.
 

Paulpaul

  • #3
Peter ik denk dat je gelijk hebt en dat het verstandig is om de verzekering in te schakelen.

Ik denk zelf dat de oorzaak te wijten is aan krimpscheuren in het voegwerk en dat daardoor het vocht op de gipsblokken is terecht gekomen, en dat zodoende het allemaal erger is geworden.

Bedankt voor de tip!
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu