Vloerverwarming i.c.m. stadsverwarming.

De loodgieter

Vaste beantwoorder
  • #21
Gelijk nog even een puntje van aandacht op deze installatie.

is er na de werkzaamheden ook ontlucht?

indien het antwoord ja is vraag ik me sterk af waar dit langs gebeurt is, de leidingen boeven de unit zij alle het hoogste punt en zijn niet voorzien van ontluchters.

dus op deze manier zal de installatie nooit naar behoren gaan functioneren daar er zich lucht ophoopt in de leidingen boven de verdeler.

John
 

Looneytune

  • #22
@ Hessie, ik ben inderdaad hoe het deze winter gaat.
Volgens mij hadden ze vanaf begin af aan de installatie andersom moeten uitvoeren, eerst de radiatoren aftakken, en dan de vloerverwarming aftakken i.c.m. de thermostaat.

Zoals gezegd, er was een lekkage aan de warm water toevoer, deze hebben we laten repareren en via de kruipruimte laten gaan omdat anders de vloer in de hal en wc eruit moest, mede daarom kregen ze de retour temperatuur begrenzer er zo tussen gepropt, anders was dit ook niet gelukt.

Zoals eerder gezegd is het een bedrijf dat dit vanaf 1995 doet, en zaten we echt niet voor een ''dubbeltje op de eerste rang''.

@ De loodgieter

Ik heb werkelijk waar geen idee, kan dit een pomp zijn die uit zich zelf ontlucht, ik kan ( uiteraard ) wel de kachels ontluchten, maar zou niet weten of en wanneer dit zou moeten op deze pomp.
 

Degooyer

Specialist Vloerverwarming
  • #23
Looneytune schreef:
Zoals eerder gezegd is het een bedrijf dat dit vanaf 1995 doet, en zaten we echt niet voor een ''dubbeltje op de eerste rang''
Over andere bedrijven mag hier niet geoordeeld worden: ik weet het!!
Maar als ik dit zie......dat soort werk, met zoveel fouten en zo'n prijs rekenen.....
En toch houden ze het al ruim 20 jaar vol!
Blijft als leek moeilijk om het kaf van het koren te scheiden en je bent maar overgeleverd aan dat soort knutselaars. Maak ze helaas dagelijks tegen.
 

De loodgieter

Vaste beantwoorder
  • #24
Ook al besta je 200 jaar een foutje maken is menselijk, Alleen is het wel heel sterk dat er steeds van dit prutswerk boven komt drijven na 200 jaar ervaring MOET dit niet meer mogen.

En ontluchten hebben ze niet kunnen doen simpelweg omdat er gewoon geen ontluchtingspunten op het hoogte niveau zijn geplaatst.

John
 

Aristonos

  • #25
Ik heb ook stadsverwarming met vloerverwarming.Alles werkt perfect..Boven in huis worden de radiatoren ook goed warm...Paar jaar terug is de retourthermostaat op het blok er tussen uit gehaald...Door die thermostaat kwamen er soms hakkende geluiden uit het systeem.Waarschijnlijk blokkeerde het..De installateur zei dat het ding er wel tussenuit kon...Was wel voorschrift maar als je het toevoerthermostaat op 34-40 graden (bij mij standje 3) zet is er niks aan de hand..Alles wordt behaaglijk ..mede omdat ik bij de vloerverwarming nog een grote radiator als bijverwarming heb hangen..
 

Looneytune

  • #26
Wij hebben deze week eigenlijk voor het eerst de vloerverwarming aangezet, de vloerverwarming werkt goed ( al is het even wennen aan het langzamer opwarmen, daarentegen blijft de temperatuur ook langer hangen. ).
Opzich kan de installatie zonder retourbegrenzer, maar als de toevoerthermostaat kapot gaat kan de temperatuur wel te hoog oplopen in de vloer.
De kachels boven worden ook goed warm, maar ik ben benieuwd of dit ook zo is als het buiten langere tijd kouder is.
 

Aristonos

  • #27
Vloerverwarming moet je ook niet uitzetten.Op constante temperatuur houden.20-21 graden.Iedere keer opwarmen duurt veels te lang.
 

Looneytune

  • #28
Nu het wat kouder word kunnen we pas goed de vloerverwarming testen, nu zitten we inderdaad met het probleem wat al eerder werd aangegeven, kachels die op de 1e en 2e verdieping gewoonweg niet warm worden ( ook niet een beetje ).

De kachels worden volgens mij WEL warm als de vloerverwarming uitstaat ( of geen warmte meer vraagt), maar NIET warm als de vloerverwarming warmte vraagt.

Zou dit : **Volgens mij hadden ze vanaf begin af aan de installatie andersom moeten uitvoeren, eerst de radiatoren aftakken, en dan de vloerverwarming aftakken i.c.m. de thermostaat.**
een oplossing zijn voor het probleem of komt hier meer bij kijken?

Ik wil nogmaals overleggen met het bedrijf dat de vloer heeft gelegd om dit netjes op te lossen.
 

Aristonos

  • #29
Bij mij is het een T vertakking...één kantnaar alle radiatoren in huis andere kant is vloerverwarming...En het werkt al 12 jaar..Wil je een foto zien hoe het bij mij is ? het is natuurlijk wel zo..Is heb beneden op temperatuur dan slaat alles af in huis..Zet je thermostaat eens op 27...Kijk dan is of het boven warm wordt..Treouwens...Ik heb destijds alle radiatorkranen vervangen...die stonden bij de vorige bewoners altijd dicht...omdat het boven eigenlijk helemaal niet koud wordt...Doordat ze jarenlang dicht stonden gingen ze blijkbaar niet meer open...Draaien ging wel...maar er kwam niks door..Heb je boven oude of nieuwe kranen ?
 

Aristonos

  • #30

Leidingen in blauwe buizen gaan naar vloerverwarming..Leidingen naar boven naar de radiatoren...en van onder af is de aanvoer..Ik zie dat de foto niet rechtop geplaatst kan worden....Maar de blauwe buiten buizen gaan naar links.Dus links op de foto is naar boven
 

Looneytune

  • #31
Ik heb nog niet helemaal uitgevogeld wanneer de radiatoren wel/niet aangaan i.c.m. dat de thermostaat in de woonkamer nog warmte vraagt, of al warm genoeg is, er zou toch een optie moeten zijn om beide goed te laten werken aangezien er ook thermostaatkranen op de radiatoren zitten.
 

Marcn88

  • #32
Radiatoren zullen in de hoofdaanvoer voor de klep van de verdeler al afgetakt moeten worden om ze separaat te kunnen laten functioneren regelen doe je dan met de th knoppen op de radiatoren
 

Aristonos

  • #33
Ja mits de kamerthermostaat aanslaat? Of helemaal los van de thermostaat ?
 

Looneytune

  • #34
Marcn88 schreef:
Radiatoren zullen in de hoofdaanvoer voor de klep van de verdeler al afgetakt moeten worden om ze separaat te kunnen laten functioneren regelen doe je dan met de th knoppen op de radiatoren
Als het systeem dus andersom geplaatst zou zijn dan bij ons het geval is, kun je de radiatoren goed regelen, en is er ook geen probleem met warmte toevoer naar de vloerverwarming?
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu