Euro-SAR handbediende insert zit muurvast

Haajee

  • #1
Dag,

Tot mijn grote genoegen kwam ik er achter dat ik mijn radiatoren relatief eenvoudig thermostatisch kan maken door een nieuwe insert. Om die nieuwe te kunnen plaatsen moet die oude er uit *doh* :mrgreen: Alleen daar begint het probleem: heb met een waterpomptang geprobeerd maar hij lijkt muurvast te zitten.

Ik heb de kraan eerst helemaal dichtgedraaid. Moet hij juist open? En hij moet er gewoon linksdraaiend uit?

Ik zal eventueel zo even een betere waterpomptang halen want deze is ook niet geweldig al denk ik dat ik meer dan genoeg kracht kan zetten...

Hoor het graag van de experts! :D
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Een waterpomp is leidt alleen tot beschadigingen, gebruik een passende ringsleutel.
De insert moet linksom los gedraaid worden.
 

Haajee

  • #3
Heb je inderdaad helemaal gelijk in. Ga direct kijken naar een goede. Begrijp dat het 28 en 30 moet zijn.

Ben op tijd gestopt. Hij is al iets beschadigd hopelijk niet te veel. :oops: :oops:
 

Neesje

Specialist Verwarming
  • #4
Inderdaad passende ringsleutel erop en dan met een flinke duw laten schrikken, heb dit al zo vaak gedaan dus weet zeker dat het gaat lukken op die manier.
Je herkend de knoeier of de monteur aan het gereedschap wat hij gebruikt, je wil niet weten wat ik tegenkom aan beschadigde moeren en knelsets omdat zo'n l.l van een collega heeft lopen kloten.
 

Haajee

  • #5
Bedankt voor je reactie. Ik heb een passende ringsleutel gepakt en was er in no time vanaf. Iets met goed gereedschap en halfwerk... :oops: Ik werk zelf in de telecom dus geen ervaring met loodgieterswerk maar ik kom soms ook best regelmatig dingen tegen waarvan je denkt hoe bedenk je het dat...

En het lijkt gelukt! Ik maakte me een beetje zorgen of het wel ging passen...maar dat deed het wel! radiatorknop er op draaien was ook een eitje.

Na het opendraaien van de aa- en afvoerleiding hoorde ik de druk weer oplopen alsof er een waterkraan eventjes openging. De thermostaatkraan helemaal dicht gezet en de kamerthermostaat helemaal open. Alle radiatoren open en werden direct goed warm. De radiator met de thermostaatkraan bleef keurig koud en lekte niet. Na het opendraaien werd deze warm en nog steeds geen lekkage :)

Nog wel even een paar vragen:
Toch liep er nog behoorlijk wat water uit ondanks dat in de aan en afvoer kraan van de blokverwarming heb losgekoppeld. Ik moet nog een kraan vervangen maar wat is de beste methode om de druk er wat af te halen? Uitloop kraantje rechts onder los draaien?

Er is ook tegen mij gezegd door het installatiebedrijf die de ketel in onze flat onderhoud het geen probleem is en deze ketel vanzelf bijvult. Daarnaast was het water bijna zwart wat er uit liep. Is dit normaal?

Ondanks dat ik het toch wel spannend vond wel weer blij dat het gelukt lijkt te zijn op een relatief eenvoudige manier. :mrgreen:
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #6
Waarom moet de radiator leeg ?
U hoeft alleen de stekker eruit te halen, de druk van de installatie af te laten, de kranen van alle radiatoren dicht te draaien en dan kunt de insert eruit draaien, zet er een emmertje onder.
 

Marcn88

  • #7
Ts zegt 'blokverwarming 'dus geen eigen toestel
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu