Meterkast ombouwen van 1 naar 3 fase

Devin1988

  • #21
Vandaag is de elektricien langs geweest. Er wordt een enkele rij hager kast naast geplaatst. De aansluiting wordt 3 x 25 fase met 2 krachtgroepen aard combi voor de inductieplaat en jacuzzi. Verder komt er een hoofdschakelaar erin volgens de nieuwe norm. Wist ik ook niet vandaar de verwarring met hoofdschakelaar en hoofdzekering. De jacuzzie wordt gevoed met draden in 19mm buis en vanuit het muurpint gelast aan een grondkabel naar de garage en tuin.

Nog tips, opmerkingen of flauwe grappen;)
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #22
Meer een vraag: hoe ga je het nu oplossen met de de zonnepanelen c.q. de omvormer ervan?
 

Devin1988

  • #23
Daar valt weinig aan te veranderen. Omdat het een retourlevering is valt het probleem wel mee. Kwestie van goed verdelen.

Vertrouw op de elektricien
 

No Hands

  • #24
Die 20A zonnepanelen groep lekker laten voor wat het is, die 20A zal ie alleen halen op heel zeldzame momenten en dan nog is het teruglevering en geen afname dus dat hele krampachtige selectiviteits verhaal is niet echt van toepassing.
 

XanderH

Specialist Elektra
  • #25
Het probleem zit hem dan ook niet in het vermogen bij normaal gebruik.

Meer wanneer er een fout optreedt, sluiting in de omvormer of in de leiding er naartoe. Dan ligt er hoogstwaarschijnlijk een hoofdzekering uit.
 

Verwarming Sp.

Specialist Verwarming
  • #26
En in dat uitzonderlijke geval druk je die gewoon weer omhoog. Nieuwe aansluitingen worden met automaten opgeleverd. Lijkt me geen probleem.
 

XanderH

Specialist Elektra
  • #27
Dit is echter geen nieuwe aansluiting. Waarschijnlijk is de aansluiting al voorbereid op 3 fasen en komt de netbeheerder straks alleen 3 smeltpatronen indraaien en een nieuwe meter plaatsen. De hoofdzekeringkast gaan ze echt niet zomaar vervangen als daar geen aanleiding toe is.

Dus zelf inschakelen mocht het toch een keer fout gaan dat kan waarschijnlijk niet. Hoe groot dat probleem is dat mag een ieder voor zichzelf beslissen. ;)
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu