Cv leiding lekt boven verlaagd plafond

Robbie's

  • #1
Goedemorgen medeklussers,

Ik vrees dat ik lekkage aan een CV koppeling heb boven mijn verlaagd plafond. Vanuit de kamer op de eerste verdieping gaat een CV leiding naar beneden en met een bocht boven het verlaagd plafond een stukje verder naar beneden (achter het gordijn) naar de radiator. Geen idee hoe ik dit het beste zonder al te veel schade zelf kan herstellen.

Voor de duidelijkheid... De witte leiding van de eerste foto komt dus ongeveer uit boven het einde van het ronde verlaagde plafond en loopt naar de gordijnen. Precies op die hoek bij einde ronde zie ik een lekkage vlek op het sluitwerk van het verlaagde plafond. Ik ga dat overigens nog wel proberen na te kijken met een mobiel die ik het het spotje van het plafond een foto of film laat maken van die plek.

Tips zijn welkom.
Mvg,
Rob

 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #2
Heb je koppelingen boven het plafond zitten? Of lekt de koppeling boven de vloer?
 

Robbie's

  • #3
De koppeling boven de vloer lekt niet. Dat hoopte ik maar is niet het geval. Het moet een ronde koppeling zijn boven het verlaagde plafond. Begrijp niet dat in het verleden niet gekozen is om met een pijpenbuiger 1 stuk te gebruiken maar dat is helaas achteraf gepraat. Nu kan ik straks het hele plafond opnieuw gaan doen :-(
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #4
Schakel uw verzekeraar in, vaak zijn de kosten van reparatie en wegwerken van de schade gedekt in de inboedelverzekering.
 

Robbie's

  • #5
Jan,

Bedankt voor de tip.

Dat is een goed idee. Helemaal niet over nagedacht. Ik probeer eerst nog een foto of video te maken zodat ik zeker weet dat het lekt maar het ziet er wel zo naar uit. Hele uitdaging om met een flexibele stok en smartphone wat duidelijkheid te krijgen maar moet lukken.

Mvg,
Rob
 

Robbie's

  • #6
Goedenavond.

Jullie kunnen mij waarschijnlijk niet verder helpen maar wellicht zijn er toch nog wat tips waar ik wat aan heb. Ik heb met een USB endoscoop boven het verlaagde plafond gekeken en ik zie geen lekkage van de CV leidingen. Nog erger ..... Ik kan helemaal geen lekkage ontdekken. Toch stinkt het erg boven het plafond. Het is geen riool lucht. De vlek die ik in de hoek heb gevonden is niet erger geworden en lijkt gewoon droog. Ik begrijp dat jullie niet in een glazen bol kunnen kijken maar wat zou het nog meer kunnen zijn?

Ik heb er geen probleem mee om de verzekeringsmij in te schakelen maar als ik niets kan vinden wat gerepareerd moet worden.....
 

Verwarming Sp.

Specialist Verwarming
  • #7
Loopt de cv ook leeg? Zo niet, dan is er zeker geen lekkage. Het hele verhaal lijkt mij meer op muizen, die pissen ook op een vaste plek, dat geeft vlekken en bovendien stinkt het.
 

Robbie's

  • #8
Bedankt voor je reactie. CV loopt ongeveer 0.1 bar per 3 a 4 maanden leeg. Dat lijkt mij geen probleem. Muizen.... daar heb ik nog niet aan gedacht, ik kan het mij niet voorstellen maar je weet het nooit zeker. Wat ik wel opvallend vind (en ik ga dat proberen wat verder te onderzoeken) is dat ik het boven 1 van de spotjes in het verlaagde plafond meer vind stinken dan boven de andere spotjes. Vreemd allemaal. Ik vind het meer de lucht van schimmel o.i.d. Vrees dat ik op een bepaald moment toch plafond er uit (moet laten) halen. Met die USB endoscoop zie je toch ook maar beperkt.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu