Junkers Eurostar ZWE 24-3 MF A 2 problemen radiators.

Dennesharmsen

  • #1
Goedenavond,

ik heb een Junkers Eurostar ZWE 24-3 MF A kachel en ik heb twee problemen met deze kachel.

1)ik heb twee radiators die beneden niet warm willen worden, boven werkt alles prima alleen twee van de drie radiators beneden werken niet.
Ik heb het systeem compleet ontlucht radiator voor radiator door middel van alles af te sluiten en alleen de radiator op te zetten die ik wil ontluchten maar helaas werkt dit niet.
Ik heb ook al geprobeerd om alles dicht te zetten en alleen de twee open te zetten om te zien of deze door gepompt word maar helaas geen resultaat.
Al ik de radiator laat leeg lopen dan komt er wel warm water naar de radiator.
Wat kan dit zijn ?

2) is het probleem dat de water temperatuur niet stabiel is maar als een jojo te keer gaat als ik warm water vraag, dat betekend dat het van warm naar lauw water gaat en weer terug.

Graag wat advies hier over

Thnx in advance
Dennes
 

Screech

Specialist Verwarming
  • #2
1- heeft niets met je ketel te maken. Check de radiator kranen op goede werking (open gaan) en check de e.v.t. Vot ventielen eens of die wel open staan.

2- dit is een euvel van de ketel divaker voorkomt. Mogelijk is de stromingssachakelaar defect. Deze ketel vind trouwens een waterbesparende douche kop, een thermostatische douche kraan, en zelfs een 1 hendel kraan niet leuk. Bij deze ketel werkt het ww het beste met een ouderwetse 2 draaiknoppen kraan, en GEEN waterbesparende douche kop.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu