Leverancier tegels

Rrommel

  • #1
Hoop in de juiste rubriek:

Jaren geleden mijn huis verbouwd, beetje engelse stijl, zo ook de badkamer. Handgemnaakte tegels gevonden, ergens (volgens mij) van een kleine tegelfabriek in Limburg ... weet dat dus niet zeker.
Helaas moet ik de boel openbreken, de inbouwkraan laat het afweten.

Dus ... nieuwe tegels nodig. Heb er nog een stel liggen maar helaas niet die met 'afgeronde' hoeken, zie plaatje. Ook facturen en e-mails van toen nagezocht (ik heb er velen) maar niets kunnen vinden. Iemand enig idee, kijkend naar het plaatje? Dus wie is de leverancier van deze handgemaakte tegels, volgens mij uit Limburg??
Uiteraard wil ik proberen de tegels heel te houden bj het 'slopen' maar ik denk dat dat lastig wordt ...

Dank alvast!

 

Verwarming Sp.

Specialist Verwarming
  • #2
Met de tegels kan ik je niet helpen, maar van bijna alle inbouwkranen kun je het binnenwerk vervangen zonder te slopen.

Wat is het probleem met de kraan, en kun je een foto plaatsen?
 

Rrommel

  • #3
Dank voor je reactie! Helaas heb je daar het probleem te pakken: ik heb een inbouw-mengkraan van Lefroy Brooks, prachtig engels spul. Type GD8706. Al enige tijd problemen met echt heet water krijgen. Dus wilde ik (al eens eerder gedaan) de 'mengvalve' ontkalken of zelfs vervangen.

Als het verwijderen daarvan lukt hou je dit over



Helaas ... is dit ding in 2-en gebroken bij het losdraaien! Het rechter gedeelte vanaf schroefdraad+rubber ring brak los en had ik in handen; de rest links zit nog in de kraan en krijg ik er met geen mogelijkheid uit. Uren mee bezig geweest ... die 'valve' is hol en ik kan er zelfs 'achter' komen (lange schroef met bout er doorheen om van binnen aan de achterkant te proberen ... niets, geen beweging.

Nu zit dat rechter gedeelte er wel weer in dus is het 'waterdicht' maar het water is koud, er valt niets meer te mengen. Gelukkig heb ik ook een ligbad maar handig is anders. Omdat dat linker gedeelte er niet uit wil ... kan ik niets anders doen dan de hele kraan vervangen. Naast dat dat een duur ding is betekent dat ook een halve renovatie van de badkamer. Tegels los/vervangen etc.

Misschien wel meer dan een halve renovatie als ik die tegels niet meer kan krijgen ...

Als je ideeen hebt ... graag! Heb ik serieus geld voor over!
 

Rrommel

  • #4
Uiteraard ben ik met de kraan-leverancier bezig in engeland om te kijken wat zij kunnen doen, of dat ze met korting die kraan kunnen leveren. Het is toch zot dat zo'n duur ding zo makkelijk afbreekt ... om over de gevolgschade (renovatie) nog maar niet te spreken ...
 

Rrommel

  • #5
Weer wat verder: de tegels heb ik toen besteld bij KREA BV in Soest ... maar die zijn failliet. De eerste levering van die tegels was een drama, slechte glazuurlaag.

Via KREA ben ik toen in contact gekomen met de leverancier en die zoek ik nu ... ook die zou natuurlijk failliet kunnen zijn ... de crisis duurde lang ...
 

Frank

Vaste beantwoorder
  • #6
Heb je al bij Mosa Maastricht geprobeerd?
 

Rrommel

  • #7
Pfew ... probleem opgelost. Nog een keer 3 uurtjes 'kwaad gemaakt' en middels een staalfrees de oude restanten kunnen wegfrezen en verwijderen zonder de binnenkant kraan te beschadigen.
Nieuwe 'valve' erin en we hebben weer heerlijk heet water.
Geen mini-verbouwing, geen tegels meer nodig.

Dank voor jullie berichten/recties, zeer gewaardeeerd!
 

Verwarming Sp.

Specialist Verwarming
  • #8
Top gedaan!
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu