Plaatsen klemzadel 125/50

Janpsegers

  • #1
De afvoer van mijn keuken is op het moment aangesloten bovenop de centraal afvoer met behulp van een T stuk. een en ander is zo uitgevoerd dat er in het laatste gedeelte nauwelijks afschot zit.

ik wil nu vlak voor de muurdoorvoer een klemzadel plaatsen aan de zijkant van de buis . hier door win ik 15 cm hoogte. eventueel het klemzadel 45 graden omhoog gevolgd door een halve bocht om net boven de centrale afvoer uit te komen.



graag een deskundig oordeel
 

Verwarming Sp.

Specialist Verwarming
  • #2
Klemzadels zijn eigenlijk sowieso niet ideaal, liever gewoon een t-stuk plaatsen.

Maar wat is het probleem? 5mm afschot per meter is voldoende.
 

Janpsegers

  • #3
Het probleem is dat de afvoer uit de keuken aankomt onder de balk van de vloer en doorloopt naar de aansluiting op het riool boven in de bocht van het broodje. er is dus geen afschot maar een oploop van 5 cm. Daar moet ik wat op vinden. :mrgreen:
 

Verwarming Sp.

Specialist Verwarming
  • #4
Aha, dat verandert de zaak. Je schreef 'nauwelijks afschot' maar bedoelde '5cm tegenschot'

Kun je eens een betere foto maken van het huidige T-stuk met de bocht erop? Het lijkt me er zo op dat daar hoogte te winnen is.
 

Janpsegers

  • #5


Er zit nu een y stuk (geen T) met daarin twee halve bochten .de bovenkant van de Y ligt al tussen de balken.
 

Verwarming Sp.

Specialist Verwarming
  • #6
Hmm. Daar is inderdaad niet veel te winnen. Ik zou ervoor gaan het hoofdriool door te zagen (voor en na de huidige bochten) en dan met manchet hulpstukken de boel weer aan elkaar breien, met een Y-stuk dat je zo draait, dat je juist onder de balk uitkomt.

Hele klus.

Misschien heeft iemand anders een helder idee?
 

Janpsegers

  • #7
Code:
bedoel je een y 3 maal 125 of  zo een als er nu zit
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #8
De boel uit elkaar halen en opnieuw zo in elkaar zetten maar dan met het t-stuk 125 x 50/40 richting de kant van de leiding van de keuken, u hebt dan ruim voldoende ruimte om de leiding goed op afschot te leggen.
 

Roykes

  • #9
Idd zoals Jan zegt is denk de enige oplossing.
Alleen dan zou ik wel een Tstuk 125 met een excentrisch verloop naar 50 toe passen. (verloop met aftakking bovenin zetten.) anders krijg je een borrelende afvoer.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu