Kortsluiting na plaatsen van ledverlichting .

Bokkepootje

  • #1
Ik heb een oude hanglamp met vijf armen. Er wordt 1 lamp geplaatst in de grote schaal in het midden, en 1 lamp aan ieder uiteinde van de armen.


Het gaat dus om 6 lampen in totaal. De gloeilampen wil ik graag vervangen door ledlampen. In het midden wil ik een ledlamp van 7 Watt plaatsen, en in iedere arm wil ik een ledlamp van 3 Watt plaatsen. Maar zodra ik dit heb gedaan, en ik doe het licht aan, dat onstaat er na een korte lichtflits direct kortsluiting . Als ik weer gewone gloeilampen plaats, dan ontstaat er geen kortsluiting en de gloeilampen beginnen te branden zoals het hoort.

Toch zou ik graag ledlampen willen gebruiken in de hanglamp. Kan iemand mij vertellen wat ik moet doen om de hanglamp met ledlampen te laten functioneren zonder kortsluiting ?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Waarschijnlijk dat een pootje in 1 van de fittingen niet goed zit, visueel controleren.
Kunt u niets vinden dan lamp voor lamp er in draaien tot de stroom uit valt.
 

Bokkepootje

  • #3
Beste Jan,

Hartelijk dank voor uw reactie. De fittingen en de bedrading zijn allemaal in orde. Ik heb zelfs alle bedrading vervangen in een poging om het probleem op te lossen. Als er gloeilampen in zitten, dan doen ze het allemaal. Het probleem ontstaat als er ledlampen worden gebruikt.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #4
Het voetje van een ledlamp zou iets kunnen afwijken, heb ik ook wel eens gehad met spaarlampen.
 

Gerrit B

Specialist Telecom
  • #5
Dus zoals jan al aangaf
eerst lamp aan zonder lampen
vervolgens er telkens een ledlamp indraaien.
Klapt de spanning er uit dan was die laatste waarschijnlijk de boosdoener.

suc6

Gerrit
 

XanderH

Specialist Elektra
  • #6
Zou natuurlijk ook prima kunnen dat één van de nieuwe LED-lampen kapot is. Één voor één proberen lijkt me een goede stap. ;)
 

Bokkepootje

  • #7
Ik ben erg blij met alle behulpzame reacties die ik krijg verschillende kluisidee-gebruikers. Ik ben met de tips aan de slag gegaan. Ik heb daarbij ontdekt dat het aan het type ledlamp ligt dat ik gebruik. Ik gebruikte eerst de rechterlamp ( die met ribbeltjes). Daar krijg ik kortsluiting mee. Ik heb er hier vijf van en het maakt niet uit welke ik neem. Ik heb nu eens een ander model ledlamp geprobeerd, en die veroorzaakt geen kortsluiting. De fittingen lijken op het eerste gezicht hetzelfde te zijn. Ik weet niet waar het hem in zit. Maar het branden van ledlampen blijkt in ieder geval mogelijk te zijn in deze hanglamp, als ik een ander type \ merk gebruik.
 

Bokkepootje

  • #8
Bokkepootje schreef:


Ik heb een oude hanglamp met vijf armen. Er wordt 1 lamp geplaatst in de grote schaal in het midden, en 1 lamp aan ieder uiteinde van de armen. Het gaat dus om 6 lampen in totaal. De gloeilampen wil ik graag vervangen door ledlampen. In het midden wil ik een ledlamp van 7 Watt plaatsen, en in iedere arm wil ik een ledlamp van 3 Watt plaatsen. Maar zodra ik dit heb gedaan, en ik doe het licht aan, dat onstaat er na een korte lichtflits direct kortsluiting . Als ik weer gewone gloeilampen plaats, dan ontstaat er geen kortsluiting en de gloeilampen beginnen te branden zoals het hoort.

Toch zou ik graag ledlampen willen gebruiken in de hanglamp. Kan iemand mij vertellen wat ik moet doen om de hanglamp met ledlampen te laten functioneren zonder kortsluiting ?


HET PROBLEEM IS INMIDDELS OPGELOST DOOR EEN ANDER MERK LEDLAMPEN TE GEBRUIKEN. DE HANGLAMP BRANDT NU ZONDER PROBLEMEN MET LEDVERLICHTING . BEDANKT VOOR UW TIPS !
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #9
Nu je toetsenbord van je computer nog repareren: de capslock zit vast! :mrgreen:
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu