Binnenkomst waterleiding??

Gerben-19

  • #1
Beste,

Veelal informatie en oplossingen van dit forum gebruikt, maar nu zitten we even met de handen in het haar.

Op de plattegrond is een appartement weergegeven waarvan er geen afsluiter aanwezig is voor het water. Vanwege een lekkage aan een keukenleiding, week of twee terug, willen wij nu een eigen afsluiter. Hebben jullie enig idee waar hij zou binnenkomen?

- Waar op de plattegrond de keuken is aangegeven is nu een slaapkamer, leidingwerk van de oude keuken is doorgetrokken naar de nieuwe keuken (op de wand en afgewerkt met een koof).
- In De meterkast is geen enkele leiding te zien.
- gasleiding komt binnen op de plaats waar de keuken staat aangegeven.
- Leiding van de oude keuken (warm en koud) is rond 12. En gaat de betonvloer in.
- in de badkamer zijn een drietal koude waterleidingen en twee warme. De warme leidingen gaan via de betonvloer naar de oude plaats van de keuken, dit ivm de geiser.
- De koude leiding? Geen enkele idee.

Na de afgelopen lekkage willen we niet weer afhankelijk zijn van een afsluitbare waterkraan in een apprtement op de beneden verdieping.

 

Cvolieboy

Specialist Verwarming
  • #2
Waar zit de watermeter voor uw appartement daar zit ook de hoofdkraan :?:

Anders loopt de leiding vaak via het toilet of via de badkamer.

Mijn glazenbol is stuk, ik kan het dus niet zien helaas.

Vr Gr en succes ermee
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #3
In het appartement van een kennis zat helemaal geen afsluiter. De leiding kwam wel ergens centraal binnen, maar de afsluiting van het geheel kon uitsluitend voor het gehele gebouw. Watermeter zit ook alleen voor het gehele gebouw (ca 25 appartementen). Iedere bewoner betaalt een vast deel van het watergebruik, ongeacht het (persoonlijke) werkelijke gebruik.

Uiteindelijk, na uitzoeken hoe het precies zat, hebben ze de leiding door een vakman laten bevriezen en heeft hij er een hoofdkraan tussen gemonteerd.

In jouw geval zou je (eveneens na zelf onderzoeken hoe de leidingen lopen) de leiding nog één keer kunnen laten afsluiten in het appartement op de benedenverdieping en er dan bij jou een hoofdkraan tussen (laten) zetten. Als er tenminste zo'n centrale binnenkomst is...
 

Gerben-19

  • #4
Bedankt voor jullie reacties. Het is inderdaad een helse zoektocht. De reactie over de badkamer zette me aan het denken. Toch maar weer eens een kijkje nemen.

Eerst de wand recht tegenover de deur nagelopen. Daar kwamen we het een en ander tegen. Verwarrend door een mix van cv leidingen, afvoeren en waterleidingen. De installateur mag zijn oordeel vellen.

Hierna toch rondom de meterkast gekeken, behoorlijk gehavende afwerkvloer gevonden met wat vocht en schimmel. Heater ernaast om het vocht weg te krijgen, morgen kijken of het een lek is. Installateur komt ook morgen, beide gevonden plaatsen bestuderen.

Nog een vraagje:

Deze foto toont de afwerkvloer in de woonkamer, Ongeveer een meter vanaf het kozijn in de voorgevel gezien. Onder het kozijn zit een kleine lamellenradiator, zou deze roestvlek met vochtkringen kunnen duiden op een doorgeroeste cv leiding?
We hebben blokverwarming, met de leidingen dmv schroefbuizen en ketel uit 1978.. Nooit wat aan gedaan dus..

Alvast bedankt!
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu