CV leiding naar vloerverwarming

Bovanschaik

  • #1
Ik heb een vraag mbt het afsplitsen van mijn CV leiding voor de vloerverwarming.

Ik heb recentelijk de hele CV systeem vervangen met Uponor leidingen. Van de CV ketel loopt een 25mm leiding naar verdelers op de BG en 1e etage. Op de BG is ook vloerverwarming in de hal en keuken. Ik heb nu een afsplitsing gemaakt in de 25mm hoofd leiding (dus niet een verdeler) met een 20mm leiding naar de vloerverwarming verdeler. Deze splitising zit tussen de CV ketel en de eerste verdeler op de 1e etage. De aan en afvoer leidingen van de vloerverwarming (20mm) zijn direct aangesloten op de hoofd (25mm) CV leiding.

Ik ben nu bang dat ik druk verlies ga krijgen richting de verdelers van de radiatoren als de vloerverwarming aan staat. Is dit een reële zorg? Het systeem is nog niet volledig aangesloten dus ik kan het nog niet testen.
 

Freekcv

  • #2
Wat bedoel je met rechtstreeks? Zit er wel een vloerverwarmings verdeler tussen? Draai je op een lage temperatuur systeem?
 

Bovanschaik

  • #3
Freek, ja er zit een verdeler tussen voor de vloerverwarming - draait op max 40 graden. wellicht is het niet duidelijk, ik heb in eerste instantie de 25mm leiding van de CV naar een verdeler op de 1e etage laten lopen. Toen ik bedacht om vloerverwarming te plaatsen op de bg hal en keuken was het meest handige oplossing om een vloerverwarming verdeler te plaatsen op de bg. Hiervoor moest ik een nieuwe leiding plaatse (20mm) die aangesloten is op de heen en retour 25mm leidingen. Deze aansluiting (t-stuk) is gemaakt tussen de CV ketel en de normale verdeler voor de radiatoren.
 

Degooyer

Specialist Vloerverwarming
  • #4
Bij een verdeler t/m 5 groepen is een 16 mm leiding voldoende. Heeft de verdeler meer groepen dan is een 20 mm aanvoerleiding voldoende.

De koppelingen in de aanvoerleiding zijn veelal:
- 1 t/m 5 groeps verdeelunit : aansluiting 1/2"
- 6 t/m 10 groeps verdeelunit : aansluiting 3/4"
- 11 t/m 15 groeps verdeelunit: aansluiting 1"
Maak je dus geen zorgen !
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu